Atac dur al lui Tudor Chirilă la adresa lui Raed Arafat. Pentru BOR se pot face derogări, pentru românii ”fraieri”… nu

0

În România legea nu e pentru toți. Este doar pentru ”fraierii” care nu au influență, care nu pot aduce voturi, care nu acoperă interese. Este ideea de bază a protestului lansat de Tudor Chirilă, care îl vizează pe Raed Arafat.

Tudor Chirilă a publicat un text pe pagina sa de facebook, urmare a numeroaselor încălcări ale regulilor din starea de alertă, pe care autoritățile se prefac că nu le observă, din diverse interese.

”Am depus vineri premierului Ludovic Orban – Presedinte PNL un document redactat împreună cu lucrători și specialiști din industria de spectacol, un ghid de reluare a spectacolelor în aer liber de până la 400 de persoane.

Ne-am documentat din experiența altor țări, am consultat alte documente și am încercat să punem responsabilitatea epidemiologică pe primul plan. Ghidul are saisprezece pagini.

Între timp domnul Arafat ne spune că să fii responsabil e o chestiune pentru papagali (papagal = un individ care nu are relații la nivel înalt, nu e „cineva” sau nu e față bisericească), că legile nu sunt pentru toți, că îngrijorarea epidemică se suspendă când e vorba de biserică.

Că PNL este speriat de moarte că pierde voturi și nu vrea să supere biserica am înțeles. Că PSD ar fi procedat la fel când vine vorba de BOR am înțeles. Ce nu înțeleg este de ce domnul Arafat intră în acest joc electoral și alege să disprețuiască (fie și declarativ) respectul față de lege și față de cetățenii care s-au conformat acestor restricții?

Oare cum se simt acum cei care nu au participat la înmormântările unor oameni apropiați pentru simplul fapt că a trebuit respectată legea? Oare cum ar trebui să ne simțim noi cei care vrem să reluăm responsabil niște activități, dar suntem în pericol de a fi refuzați doar pentru că nu suntem o „industrie importantă”?

Cum se face că România arată din ce în ce mai puțin a stat secular, iar cei care contribuie la această situație sunt tocmai cei care ar trebui să garanteze forța unui stat de drept?”

Protestul lui Tudor Chirilă a venit ca urmare a celor publicate pe platforma de jurnalism independent Recorder, unde se face o comparație între o înmormântare supusă regulilor din starea de alertă și cea organizată pentru fostul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, ale cărui funeralii s-au întins pe două zile, cu derogare specială de la DSU și INSP. „Este solicitarea personală a Mitropolitului Moldovei și Bucovinei. E foarte greu să refuzi când e vorba de așa ceva… ”, a declarat Raed Arafat.

La înmormântarea ÎPS Pimen au particitat aproximativ 1500 de credincioși.

foto Suceavalive

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău