16 ani de la tragedia de la Mihăilești

Explozia de la Mihăilești, care figurează drept unul dintre cele mai grave accidente care au avut loc pe șoselele din România, s-a soldat cu 18 persoane decedate, precum și cu 13 persoane rănite grav. 

La împlinirea a 16 ani de la tragicul eveniment, când un camion, care transporta 20 de tone de azotat de amoniu, a fost implicat într-un accident și a explodat, ISU „Matei Basarab” Olt a postat un mesaj emoționant în memoria celor care și-au pierdut viața în acea tragedie.

Printre victime s-au numărat șapte pompieri, doi jurnaliști și trei localnici.

16 ani de la tragedia care a luat 18 vieți

„Astăzi se împlinesc 16 ani de la tragedia de la Mihăileşti, când un camion încărcat cu azotat de amoniu a luat foc şi a explodat.

Ziua de 24 mai 2004 va rămâne una din cele mai triste zile din istoria pompierilor români. 18 oameni, printre care 7 pompieri, și-au pierdut viața, iar alți 13 au fost grav răniţi.

Maior post mortem MIHALACHE Doru, sublocotenent post mortem NECULA Romeo, sublocotenent post mortem MANTA Valentin Cezar, sublocotenent post mortem JIANU Nicolae, sublocotenent post mortem STAN Silviu, sublocotenent post mortem MEDELEANU Georgian, sublocotenent post mortem OPREA Florentin Valentin sunt eroii pompieri pentru care datoria și viața semenilor a fost mai presus de propria viață.

Au fost răniţi la Mihăileşti:
Plutonier adjutant șef Vasilescu Constantin
Soldat Marian Ilie Simi
Soldat Romeo Baciu
Soldat Sorin Tecșan
Soldat Ramon Pătraşcu

Nu vă vom uita niciodată!”

Sursă foto: Facebook – ISU Matei Basarab Olt

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596