Primul test online din România care îți arată nivelul de risc al infectării cu COVID-19

0

Circa 150 de voluntari din 35 de ţări au realizat un test online prin care românii, dar şi alte popoare, pot determina nivelul de risc de contaminare cu coronavirus bazat pe activităţile zilnice pe care aceştia le au.

Testul se numeşte YOUR COVID-19 RISK şi poate fi accesat la https://your-covid-19-risk.com/ sau scanând un QR Code. Testul va fi disponibil în 29 de limbi, în prezent fiind disponibil în 6 limbi printre care şi Română. Acesta a fost deocamdată lansat în doar 6 state: Belgia, Germania, Franţa, Olanda, România şi Turcia.

Cei care apelează la acest test pot calcula scorul şi afla ce comportamente îi cresc riscul în perioada stării de alertă. Testul evaluează riscul de a fi expus, riscul de a fi contaminat, riscul propriu în comparaţie cu riscul celor dragi şi profilul comportamental în perioada stării de alertă.

„Comportamentele cheie sunt aceleaşi pe care le ştim cu toţii: spălatul mâinilor, izolarea socială pe cât posibil, distanţarea socială în spaţii publice, măsuri de prevenire la îndemâna oricui,” a declarat Diana Taut, lector universitar doctor în cadrul departamentului de Psihologie al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei de la universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Citește continuarea pe mediafax.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău