Scrisoarea emoționantă a unei eleve, care i-a cerut primarului să-i împrumute un telefon să poată face cursurile online. ”Vi-l plătesc în rate, din alocație”

0

Primarul comunei vasluiene Șuletea a postat pe Facebook scrisoarea primită de la o elevă a școlii din localitate, prin care fetița îl roagă să-i împrumute un telefon mobil pentru a putea urma cursurile online. ”Dacă nu aveți unul disponibil să îmi cumpărați dvs unul în rate, iar lunar, când voi primi alocația, vă voi aduce numaidecât banii” i-a transmis eleva.

Fragmentul din scrisoarea emoționantă a elevei care provine dintr-o familie numeroasă, cu posibilități financiare reduse:

”Sunt conștientă că singura noastră șansă pentru a reuși în viață este să învățăm bine. Acum, cu această nebunie ce ne ține departe de băncile școlii, singura noastră legătură cu profesorii noștri este mediul online. Momentan, toți cei șase frați folosim teefonul mamei mele, dar nu reușim să ținem pasul cu acest sistem de învățământ, datorită lipsei unui alt telefon. Vă rog cu toată ființa mea să îmi împrumutați și mie un telefon, iar dacă nu aveți unul disponibil să îmi cumpărați dvs unul în rate, iar lunar, când voi primi alocația, vă voi aduce numaidecât banii. Sper să înțelegeți situația financiară cu care se confruntă părinții mei și să dați curs rugăminții mele. Promit să nu vă dezamăgesc și vă mulțumesc anticipat”.

Primarul comunei, Ciprian Robert Tamaș, a reacționat imediat și a promis că îi va da fetiței telefonul pe care și-l dorește ca să participe la școala online.

Mesajul postat pe Facebook de edil:

”DAA! Răspunsul meu este afirmativ, îți voi da un telefon în stare perfectă de funcționare pentru a-ți face temele la timp, copil minunat!

Am primit această scrisoare pe Messenger de la o fetiță, elevă a școlii noastre! Pur și simplu mi-au dat lacrimile! Am vorbit dimineață cu directorul scolii și mi-a confirmat că sunt peste 30 de elevi în această situație! Nu au telefon, nu mai vorbim de tabletă sau de laptop, pentru a interacționa cu cadrele didactice online!

Am o veste bună și pentru elevii care dispun de telefoane și nu au date mobile: la sfârșitul săptămânii vom putea utiliza internetul gratuit prin WI-FI, în punctele stabilite din fiecare sat!

Astfel, am rugămintea la voi, prietenii mei dragi, care v-ați schimbat Smartphone-ul și vreți să aduceți o bucurie, să îl donați pe cel vechi cu toată bucuria unui elev nevoiaș din comuna noastră!

Noi promitem că vom face poze și vă trimitem fiecăruia dintre voi bucuria și zâmbetul copilului norocos!”

 

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău