Vom mai avea nevoie de declarații după 15 mai, chiar dacă părăsim localitatea de domiciliu? Răspunsul ministrului MAI

Starea de urgență nu va mai fi prelungită după 14 mai, aceasta urmând să fie înlocuită cu starea de alertă.

Întrebat dacă după 15 mai vom mai avea nevoie de declarații pe propria răspundere în cazul în care părăsim localitatea de domiciliu, ministrul de Interne, Marcel Vela a declarat la Antena 3:

”Vor fi toate deplasările în altă zonă, în altă analiză şi, probabil sau aproape sigur, nu vor avea nevoie de acele declaraţii. Noi ne dorim să nu aibă nimeni nevoie de declaraţii, în ipoteza în care trendul va fi descendent al cazurilor înregistrate în statistica medicală şi vom fi încă două săptămâni la fel de responsabili. Mai sunt două săptămâni până la această decizie şi ne dorim toţi, din tot sufletul, să nu fie o explozie de cazuri care ar putea să pună în pericol perspectiva optimistă la care ne gândim cu toţii: şi domnul preşedinte, şi Guvernul, şi toţi cetăţenii. Noi avem în analiză şi dorim să nu mai fie declaraţii pe proprie răspundere decât în zonele carantinate”.

În ceea ce privește restricțiile de circulație pentru persoanele vârstnice, după 15 mai acestea ar putea fi ridicate.

”Ce vom face ca perspectivă după 15 mai, va fi, cu siguranţă, să lăsăm persoanele peste 65 ani să poată ieşi liber, dar să impunem nişte condiţii, gen să poarte mască, să fie o anumită distanţă în mijloacele de transport, dacă se duc la serviciu să fie decalat programul, să fie luată temperatura cu termometrul digital” a precizat Vela.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău