Ministrul Vela: ”Un polițist din MAI, care își riscă viața să prindă un criminal, are la jumătate din salariul polițistului local”

0

Pe perioada stării de urgență, Poliția Locală a intrat în subordinea directă a MAI. Așa a aflat și ministrul de Interne diferențele uriașe de salarizare între polițiștii ”locali” și cei ”naționali”.

Din 14 martie, Poliția Locală a ieșit de sub tutela primăriilor și a intrat în subordinea MAI, fiind implicată în aplicarea ordonanțelor militare.

„În mod esențial ar trebui făcută o analiză cu privire la competențe, dincolo de uniformă sau inscripționare, competențele sunt uneori destul de complicate sau complexe, fie unele se suprapun, fie unele sunt în contradicție. În altă ordine de idei, Poliția locală are un avantaj care nu este comparativ cu Poliția națională. Polițiștii locali sunt în subordinea primăriilor, s-au mărit salariile la primării și în mod automat funcționarii de acolo au salarii foarte mari. De exemplu, un polițist local care protejează ordinea publică într-un parc din Timișoara are 8-9.000 de lei, iar un polițist din MAI care își riscă viața să prindă un criminal are la jumătate din salariul polițistului local”, a spus ministrul MAI, la Digi24.

Acesta a precizat că cele două instituții vor fi redenumite în urma unor analize.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău