Adina Vălean: „Pașapoartele de sănătate ar ușura munca transportatorilor, în vederea reluării călătoriilor” – VIDEO

0

Comisarul european pentru transport, Adina Vălean, a declarat la Digi24, că există o serie de condiţii pentru a se putea călători din nou în Europa, ea fiind în favoarea unui paşaport de sănătate

La nivelul statelor UE se discută un set de măsuri comune care fie aplicate când va fi reluat transportul de pasageri, a declarat comisarul european.

„Măsurile vor avea la bază distanţarea socială, purtarea de măşti, ecrane de separare, protejarea lucrătorilor din transporturi, separarea fluxurilor depasageri, încurajarea achiziţionării de bilete electronice”, a spus Adina Vălean.

Adina Vălean mai recomandă măsuri cum ar fi verificarea temperaturii pasagerilor şi în funcţie de acest lucru să fie eventual izolat de restul pasageriilor, dacă e cazul.

Ea a spus că, dacă avem o famile formată din trei membri sau un grup mai mare care călătoreşte împreună spre aceeaşi destinaţie, nu e necesar să lăsăm locuri libere între ei

„Există şi varianta paşapoartelor de sănătate, dacă ar putea fi pusă în aplicare ar uşura mult viaţa transportatorilor”, a mai spus comisarul european, precizând totuşi că aceste certificate de sănătate arată starea de moment a pasagerului.

„Depinde de ţară daca în iunie, iulie sau august se va putea călători. Nu vor ridica restricţiile de călătorie în toate ţările în acelaşi timp. Dacă rata de infecţie va fi sub 1%, capacitatea de testare să fie satisfăcătoare, dacă se vor purta măşti când se călătoreşte, dacă situaţia din spitale este confortabilă, astea sunt criterii clare de ridicare a măsurilor de restricţie”, a spus Vălean.

Adina Vălean a mai precizat că „trebuie să ne obişnuim cu aceste reguli de restricţie până se găseşte un vaccin”.


Citește mai multe pe Digi24.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău