Vor mai intra bugetarii în șomaj tehnic? Anunțul premierului Orban

Niciun bugetar nu va mai intra în șomaj tehnic! Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Ludovic Orban.

Orban a declarat că nu mai este timp pentru implementarea unei astfel de măsuri având în vedere ridicarea stării de urgență în 15 mai.

„Șomajul tehnic pentru bugetari nu mai este de actualitate. Pentru că o mare parte dintre cei care lucrează în instituțiile publice sunt implicați în prima linie a bătăliei, cum e Ministerul Sănătății. Nu poți să renunți la nimeni din această zonă, dimpotrivă, mai avem nevoie de specialiști suplimentari. Ministerul Apărării, MAI, Ministerul Muncii, care e implicat în derularea tuturor programelor de sprijin referitor la șomajul tehnic și celelalte forme de sprijin pentru profesioniști și alte categorii de angajați. O mare parte din sectorul public este foarte puternic turat, ne apropiem oricum de finalul prelungirii stării de urgență și nu mai e contextul necesar. Am gândit, am analizat, până la urmă nu mai e de actualitate”, a declarat Orban la Digi24.

Reamintim că pe 8 aprilie, premierul Orban a anunțat la B 1 TV o ordonanță prin care sute de mii de bugetari urmau să intre în șomaj tehnic.

Citește și Covid-19. Primele salarii diminuate, la Ploiești, după trimiterea angajaților în șomaj tehnic

”Ne-am gândit la un mecanism, pe care îl vom introduce într-o reglementare, care ține oarecum și de o evitare a riscului de răspândire a virusului. Un mecanism relativ simplu, în care împărțim angajații în două – angajații sunt gândiți în cele două părți egale, fiecare parte să poată să mențină funcționalitatea instituției publice.

Jumătate din angajați lucrează 15 zile, restul de 15 zile urmând să fie într-o formă de șomaj tehnic – plătiți la fel cum sunt plătiți cei din șomaj tehnic, cu 75% – restul de 15 zile vin la muncă ceilalți, care au stat în șomaj tehnic perioada respectivă” a declarat Orban (detalii AICI)

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău