Legea nu e pentru toți. Primarul Robert Negoiță a fost surprins plimbându-se cu bicicleta prin parcul IOR. Edilul Sectorului 3 susține că… inspecta starea parcului

1

Robert Negoiță a fost filmat în prima zi de Paște, alături de iubita sa, plimbându-se prin parcul IOR, pe bicicletă. Și pentru că tupeul trebuia evidențiat, Negoiță s-a ”disculpat”, susținând că era la treabă, nu la plimbare.

Lilia Stana, autoarea înregistrării video: ”Locuiesc langa parcul IOR, sector 3. Astazi (N.R. – în prima zi de Paște), eram pe biciclete cu copiii pe LÂNGĂ parc, ne oprisem pe podul care desparte parcul pentru ca observasem 2 biciclisti chiar in parc. Cand ajung in dreptul nostru, imi dau seama ca era primarul sectorului 3 , Robert Negoita.

La intrebarea mea de ce nu respecta regulile de interdictie de a intra in parc, mi-a raspuns: „verific ca totul sa fie in regula”, stand pe bicicleta in pantaloni scurti, cu un cos de picnic si cu iubita alaturi. Am vorbit preț de cateva minute.

Dupa alte intrebari de ce ni se interzice noua famiilor cu copii intrarea in parc, mi-a raspuns ca nu el a inchis parcurile si nu el a dat ordonanța militară. De ce tocmai edilul sectorului 3 se plimba prin parc incalcand ordonanta militară?

Dupa ce a plecat, am abordat un jandarm care statea in apropiere si supraveghea accesul in parc. La intrebarea de ce domnului Negoita ii este permisa plimbarea prin parc, ne-a raspuns ca dansul are declaratia pe proprie raspundere si ca politia locala care supraveghează parcul este in subordinea primarului. Cum vi se pare, legea este egala pentru toti?”

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 al Capitalei, a reacționat pe pagina sa de facebook:

”În administrația locală, nu ai niciodată liber. Dimpotrivă, trebuie să te folosești de fiecare “fereastră” pentru a rezolva și chestiuni pentru care nu ai avut timp. Azi am dat o tură completă în Parcul IOR, fiindcă nu reușisem de ceva timp să fac asta.

Am constatat, din păcate, că deși există personal alocat pentru mentenanța parcului, chiar și în această perioadă, sunt elemente ce trebuie rezolvate rapid. De la reparații la mobilierul stradal și până la refacerea spațiilor verzi și a anumitor zone. Mâine, am convocat o ședință cu cei ce se ocupă de mentenanța Parcului IOR și le voi trasa câteva sarcini clare. Desigur, vă țin la curent.

PS: Pentru cei care confundă niște sacoșe cu pâine uscată cu un fel de coșulețe pentru picnic: da, am avut cu mine niște pâine uscată pe care am luat-o tocmai pentru a hrăni păsările din parcul nostru.”

Printre cei care au comentat lipsa de responsabilitate a primarului se află și câțiva care au apostrofat-o și pe autoarea postării, considerând că nici ea nu a dat dovadă de prea multă responsabilitate, ieșind alături de copii pe biciclete. Nu este însă o scuză pentru un primar, care tocmai el ar trebui să fie unul dintre cei care dau dovadă de respect față de legislație.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău