Preot amendat cu 20.000 de lei pentru că a organizat o slujbă cu 30 de credincioși în Vinerea Mare

În timp ce patrulau pe raza localității Recea, din județul Maramureș, polițiștii au surprins un preot în timp ce ținea o slujbă religioasă în biserica din comună, la care asistau peste 30 de credincioși.

Slujba a fost întreruptă de oamenii legii, care l-au amendat pe preot cu 20.000 de lei. Fiecare participant la slujbă va fi amendat cu 2000 de lei.

Comunicatul Prefecturii Maramureș: 

Poliţiştii maramureşeni care se aflau în misiune şi efectuau, vineri, activităţi de patrulare pe raza comunei Recea au constatat că în biserică se oficia o slujbă religioasă, unde au participat mai mulţi cetăţeni.

Poliţiştii au solicitat întreruperea slujbei religioase, iar preotul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanţei militare. De asemenea, în lăcaşul de cult au fost identificate alte 31 de persoane.

Poliţiştii efectuează verificările necesare pentru a stabili şi identifica câte dintre acestea au avut atribuţii pentru oficierea slujbei religioase, respectiv pentru Paşti – pregătirea pâinii binecuvântată, în formă de prescuri, stropită cu agheasmă şi vin.

sursa foto: captură Digi24

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596