Când s-ar putea relaxa măsurile de distanțare socială în contextul epidemiei Covid-19. Arafat: ”Este clar că nu poți să stai acasă luni de zile”

raed-arafat_861a0.jpg

Într-un interviu dat pentru Digi24 sâmbătă seara, secretarul de stat Raed Arafat a explicat cam cât și în ce condiții vor mai dura măsurile de distanțare socială impuse de autorități în contextul epidemiei Covid-19.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat spune că este obligatoriu ca starea de urgență să fie prelungită în aprilie, fiind posibilă și o prelungire ulterioară, după 15 mai, dar asta va depinde de evoluția epidemiei de Covid-19 la noi în țară, în contextul în care greul nu a trecut.

Pe de altă parte, oficialul a declarat pentru Digi24 că măsurile de izolare nu se pot prelungi la nesfârșit. Trebuie ținut cont și de consecințele economice.

„După 15 mai, rămâne să vedem. Acum, în aprilie, deci prima prelungire, este obligatorie. Am auzit multă lume zicând că n-ar fi justificată, dar totuși măsurile trebuie menținute, trebuie prelungite încă o perioadă. Nu este normal acum să întrerupem și să revenim la o stare de normalitate. Ar transmite populației un mesaj că lucrurile merg oricum spre bine și atunci gata, relaxăm tot. Și nu este cazul.

Din 15 mai, asta vom vedea cum evoluează toată situația, dar dacă respectăm toate regulile, poate să vedem că suntem în scădere și poate să se anuleze atunci starea de urgență și să ne oprim. Dacă vedem că lucrurile se agravează, atunci vom decide la momentul respectiv”. 

Citește interviul complet pe Digi24.ro

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596