Avertismentul polițiștilor: Numărul de furturi și tâlhării va crește după Paște

Infracţionalitatea o să crească după Sărbătorile Pascale. Este avertismentul poliţiştilor. În acelaşi timp, ministrul Afacerilor Interne îi avertizează pe infractorii care revin în ţară din toate colţurile Europei că sunt evidenţiaţi într-o bază de date specială, iar dispozitivele poliţiei au fost majorate.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a transmis un avertisment dur cetăţenilor români care au comis infracţiuni pe teritoriul unor state străine, iar acum revin în ţară şi îşi reiau „obiceiurile”.

El atrage atenţia că persoanele care comit infracţiuni, profitând de starea de urgenţă, vor fi aduse, în cel mai scurt timp, în faţa procurorului, pentru luarea măsurilor legale şi că „infracţiunile comise în această perioadă de stare de urgenţă primesc sporuri de pedeapsă, pentru că toate faptele sunt considerate ca şi zonă agravantă”. Poliţiştii spun că se aşteaptă la o creştere a infracţionalităţii în a doua jumătate a lunii aprilie.

„La nivel naţional, să ştiţi că infracţiunile au scăzut, poate şi din cauza… sau acum pot să spun datorită faptului că circulaţia este redusă, restrânsă pe străzi sau oamenii sunt acasă. Pe zone punctuale, avem într-adevăr un impact al celor care vin de afară şi, nu trebuie să ne ferim de acest adevăr, sunt specializaţi în savârşirea de infracţiuni.

Ei nu ţin cont de pandemie sau de condiţiile – să spunem – impuse de ordonanţele militare şi, probabil, îşi păstrează prostul obicei pe care l-au avut şi în România înainte de a pleca, şi în unele state unde au ajuns.

Vreau să-i atenţionez pe toţi că vom aplica legea, că am luat măsuri, inclusiv Guvernul României, am modificat acte normative, prin care infracţiunile comise în această perioadă de stare de urgenţă sunt pedepsite – faptele – cu mai multă, să spunem, rapiditate şi cu sporuri de pedeapsă pentru că toate faptele lor, într-o asemenea stare, sunt considerate ca şi zonă agravantă.

Adică lumea încearcă să-şi salveze pielea acum, scuzaţi această metaforă, la nivel mondial, noi în România luăm măsuri care nu sunt nici populare, sunt şi greu de suportat, ne asumăm ca şi guvern aceste decizii, dar cu toţii, împreună, facem un efort – şi cetăţeni, şi guvernanţi, şi decidenţi, şi autorităţi – ca să-i salvăm pe concetăţenii noştri, să trecem cu bine şi prin această încercare.

Nu pot fi cetăţeni care se dedau la asemenea fapte infracţionale şi vreau să le dau o veste proastă: sunt evidenţiaţi într-o bază de date mai specială, am mărit dispozitivele şi am dat ordin să fie foarte aspru pedepsite şi acţiunile de intervenţie pe asemenea zone să fie multiplicate. Vor fi aduşi în faţa procurorului în cel mai scurt timp cei care fac infracţiuni”, a declarat Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne.

Citește continuarea pe adevarul.ro

sursa foto: captură youtube.com

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596