Rute ocolitoare pentru orașul Țăndărei, din Ialomița, după ce s-a instituit măsura de carantinare. Apelul Poliției

0

Prin Ordonanța Militară nr. 7 s-a instituit, pe perioada stării de urgență, măsura de carantinare în orașul Țăndărei, din județul Ialomița. IGPR a anunțat rutele ocolitoare pentru oraș.

Pe durata stării de urgență, potrivit Ordonanței Militare, se interzice intrarea/ieșirea în/din localitate prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile europene, naționale, județene și comunale, documentul stabilind clar excepțiile.

În orașul Țăndărei sunt permise intrarea, respectiv ieșirea pentru transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în localitatea carantinată, precum și aprovizionarea populației.

De asemenea, este permis accesul persoanelor care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.

Citește și: Ordonanța Militară 7. Textul integral

La scurt timp după apariția Ordonanței Militare, Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat rutele ocolitoare pentru orașul Țăndărei, pe perioada stării de urgență.

Rute ocolitoare:

  • București – DN2 – Urziceni – DN2A – Slobozia – DN21 – Drajna – DN3A – Fetești – DN3B – Hârșova – Constanța;
  • București – DN2 – Urziceni  – DN2A – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 București-Constanța;
  • Buzău – DN2C – Slobozia – DN21 – Dragalina – DN3A – Fetești – DN3B – Hârșova – Constanța;
  • Buzău – DN2C – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 București-Constanța;
  • Brăila – DN21 – Viziru – DJ221 – Gura Ialomiței – DN2A – Hârșova – Constanța;
  • Brăila – DN21 – Slobozia – DN21 – Drajna – DN3A – Fetești – DN3B – Hârșova – Constanța;
  • Brăila – DN21 – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 București-Constanța;
  • Slobozia – DN21 – Bărăganul – Dj 211B – Mihai Bravu – Dj212 Mihail Kogălniceanu – DN2A – Hârșova;
  • Slobozia – DN21 – Bărăganul – Dj 211B – Mihai Bravu – DJ213 Gura Ialomiței– DN2A – Hârșova.

Recomandăm conducătorilor auto care nu pot rămâne acasă în această perioadă să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare. Vă rugăm să respectați regulile de circulație impuse de autorități. În plus, țineți cont cu strictețe de regulile de igienă personală, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră, cât și pe cei apropiați”, este apelul lansat de IGPR.

Foto cu caracter ilustrativ

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău