Trei focare de coronavirus în România

​​Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat vineri că în acest moment în România există trei focare de infecție cu coronavirus. Este vorba de Suceava, Arad și Deva.

În acest moment, la Spitalul Județean din Suceava, care de joi are conducere militară, doar 15% din cadrele medicale sunt active. Potrivit ministrului Sănătății, toate cadrele medicale vor fi testate, iar cele ale căror rezultate vor fi negative se vor întoarce la serviciu.

„Lucrurile încep să intre pe făgașul normal. Am cerut noului secretar de stat Paul Oprea să rămână în localitate și să coordoneze echipele. Deja în această diminneață am anunțat că au fost refăcute circuitele în tot spitalul. Mâine va începe testarea pentru tot personalul medical. Cine va fi apt de muncă va începe să lucreze”, a spus ministrul.

Conform acestuia, un nou aparat de diagnosticare va ajunge la Suceava.

„Va fi pus în funcțiune și al treilea aparat de diagnostic REAL TIME PCR, astfel încât să ajungă la realizarea 120 de teste pe zi. Vrem să eliminăm astfel lista de teste aflate în așteptare, nelucrate”, a mai spus Nelu Tătaru.

sursa: hotnews.ro

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596