Ministrul Sănătății anunță când va fi vârful pandemiei și când ar putea fi ridicate restricțiile de circulație

1

Învitat în emisiunea România 9 de la TVR, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut anunțuri importante privind evoluția pandemiei de coronavirus în țara noastră.

„Vârful pandemiei îl văd în a doua jumătate a lunii aprilie. Dar îl văd mai ascuţit sau mai domol, în funcţie de ceea ce vom face noi, atât ca activitate medicală, dar şi populaţia prin măsurile care trebuie într-adevăr respectate. Poate fi în jur de de 10.000, poate fi în jur de 15.000, depinde cum avem rata de transmitere locală, accelerată sau nu. Poate fi din cazuri uşoare şi medii, poate fi din cazuri grele, critice, care necesită suport, şi atunci vom avea o aglomerare a terapiilor intensive şi vom avea şi decese” a spus Tătaru la TVR.

Întrebat când vom putea ieși din case fără documente justificative, ministrul Sănătății a indicat sfârșitul lunii mai

”Să ne gândim cam la două săptămâni după ce va trece vârful, să putem relaxa, în condiţiile în care vom respecta în continuare nişte precauţii. Pe final de mai, în măsura în care numărul de cazuri noi vor scădea şi numărul de decese nu se va mai accentua” a declarat ministrul Sătății pentur sursa citată.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. Dati-ne voie sa fim liberi sa iesim din case fara restrictii.Chiar va bateti joc de noi?E ceva obisnuit,nu e virus grav.Lasati-ne sa iesim din case,nu ne mai tineti sechestrati.Chiar vreti sa murim pe capete?

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău