Coronavirus. 183 de dosare penale, la nivel național, pentru zădărnicirea combaterii bolilor

0

Numărul persoanelor aflate în carantină și autoizolate la domiciliu crește zilnic, la nivel național. O creștere semnificativă este și în cazul amenzilor aplicate pentru nerespectare măsurilor impuse în vederea limitării răspândirii noului conoravirus, dar și în cazul dosarelor penale întocmite pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.151 de persoane. Alte 110.042 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate  15.998 de teste, din care 823 în unități medicale private. 

Citește și: Peste 1.000 de persoane infectate cu Covid-19 în România. Numărul deceselor a ajuns la 17

Pentru nerespectarea măsurilor impuse pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, numărul amenzilor a ajuns la peste 1.800, la nivel național.

„Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 183 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 1.883 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină”, se arată în bilanțul prezentat de Ministerul Sănătății. 

Totodată, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

„Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20”, se mai precizează în comunicatul Ministerului Sănătății. 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău