Președintele Societății de Microbiologie: ”Vom vom avea mii de cazuri zilnic în aprilie”

0

Medicul Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, susține că numărul cazurilor de pacienți infectași cu coronavirus în România va exploda odată cu creșterea capacității de testare.

Rafila a declarat la Digi24 că până la finalul lunii aprilie este posibil să avem peste o mie de cazuri zilnic de COVID-19.

„Odată cu mărirea capacității de testare va crește și numărul de cazuri. Cred că o să fie mai mult de 10.000 de cazuri chiar și cu aceste restricții. Important este dacă o să discutăm de sute de cazuri zilnic sau de mii de cazuri noi zilnic. Probabil spre sfârșitul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic. Suntem cu 2-3 săptămâni decalaj față de Franța sau Italia”, a declarat Rafila.

Acesta atrage atenția asupra pericolului major în care se află cadrele medicale.

”Situația de la Suceava care se va replica și în alte spitale mari. Trebuie să găsim soluții pentru că îngrijirea se face cu personal medical. Cred că trebuie să stabilim proceduri în care personalul medical asimptomatic să poată lucra în spital și eventual să fie cazați într-un hotel. Încă nu e implementată procedura.  Personalul va fi împărțit în două trei echipe care nu se intersectează între ele și riscul de transmitere de la o echipă la alta scade. Un sistem 12/24 ore ar fi cel mai aplicabil”, a mai declarat Alexandru Rafila la postul de știri Digi24.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău