Ministrul MAI: ”Pentru plimbatul câinelui nu e nevoie de declarație, doar de buletin”

0

Ministrul MAI, Marcel Vela, a oferit informații suplimentare privind aplicarea ordonanței militare nr. 3, care a intrat în vigoare astăzi, de la ora 12:00.

Astfel, întrebat la Digi 24, dacă declarația pe propria răspundere trebuie completată de fiecare dată când ieșim din casă sau dacă poate fi completată în fața polițistului care ne oprește pe stradă, Vela a răspuns:
„Cei care plimbă câinele nu au nevoie de declarație, pentru că în momentul când sunt verificați se vede pe buletin că este adresa din jurul blocului unde plimbă cățelul sau face sport. Nu suntem atât de categorici încât să se sperie acum populația”.
Ministrul MAI a atras atenția că informațiile menționate în declarațiile pe proprie răspundere pe care oamenii trebuie să le prezinte justificativ sunt verificate, potrivit hotnews.ro.
„Cei care fac declarații false și le prezintă poliției (…) vor fi verificați. Declarația respectivă se introduce într-o baza de date și se verifică dacă respectiva persoană lucrezi la firma x sau merge la un anumit magazin, într-o anumită parte permisă în articolele din ordonanță” a spus Vela.
Totuși, pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, plimbatul animalului de companie este permisă numai în intervalul orar 11-13.
*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău