Ludovic Orban: Românii vor mai putea ieși din casă doar la serviciu, cumpărături și urgențe medicale

0

Premierul Ludovic Orban a anunțat în această seară prelungirea restricțiilor de deplasare a populației și peste zi, în intervalu 6:-22, nu doar noaptea ca până acum.

Principalele declarații ale premierului:

Românii vor ieși din casă doar pentru a se duce la serviciu, la cumpărături, urgențe medicale și în jurul locuinței pentru mișcare și animalul de companie.

Vârstnicii de peste 65 de ani se vor putea deplasa în afara domiciliului doar într-un anumit interval orar, care va fi stabilit printr-o ordonanță militară anunțată în această seară.

Așadar, informația potrivit căreia aceștia vor fi obligați să nu părăsească deloc locuința este falsă!

Update

 • Un alt obiectiv important este achizitia de echipamente de protectie, de măști, combinezoane. În mod normal, conform legii ar fi trebuit să existe stocuri strategice. La momentul la care am preluat guvernarea stocurile erau 0.
 • Facem toate eforturile pentru a achiziționa.Cu fiecare contract în parte întâmpinăm dificultăți foarte mari. E necesar să intervenim la nivel diplomatic.
 • Deja a început producția de măsști în țară, urmează să înceapă producția de combinezoane, de izolete.
 • Al treilea obiectiv important, a fost de a întări direcțiile de sănătate publică. Numărul de angajați a crescut cu peste 4.000 la nivel national. Am imlicat studenți, medici, pentru a întări capacitatea DSP-urilor.
 • E vorba de întărirea capacității de derulare a anchetelor epidemiologice.
  România aprimit zeci de mii de cetățeni români care s-au întors din țări în care numărul de diagnosticați pozitiv e foarte mare. Apreciez activitatea DSP-urilor.
 • Am participat la o videoconferință cu directorii de spitale, directorii DSP, prefecții. Punem în practică un plan de pregătire graduală a spitalelor. Avem 3 linii, etape de pregătire, prima linie care funcționează azi, a doua linie spitalele de pneumologie, infectioase, a treia linie de identificare a persoanelor care să trateze exclusiv persoanele care sunt diagnosticate pozitiv.
 • Creșterea capacității de diagnosticare e foarte importantă. Am plecat de la un număr redus de aparate de analiză. Acum sunt 19 în funcțiune.
 • Sunt achiziționate 10 aparate noi, prin Crucea Roșie. Prin Unifarm au fost achiziționate 10. Am aflat cu bucurie că s-au mișcat și spitalele.
 • Problema cea mai mare pe care o s-o avem este de a achiziționa kit-urile de testare. Toată lumea se pricepe ca la fotbal și politică și la coronavirus.

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău