- Publicitate -

Protest pe şantierul autostrăzii Nădlac-Arad

Data:

Distribuie articolul:

Aproximativ o sută de muncitori de la o firmă angajată de constructorul lotului întâi al autostrăzii Nădlac-Arad au protestat, joi seară, timp de o oră, pe şantier, nemulţumiţi că firma nu le-a plătit salariile din luna iunie, aceştia anunţând că de vineri nu vor mai lucra.

Protestul a avut loc, timp de o oră, pe şantier, în zona localităţii Pecica, unde aproximativ o sută de oameni au urcat în utilajele folosite la construirea autostrăzii şi au claxonat încontinuu, strigând şi împotriva firmei Romstrade, care a câştigat licitaţia de realizare a tronsonului întâi al şoselei de mare viteză dintre Nădlac şi Arad.

Protestatarii lucrează pentru o firmă din Oradea angajată de Romstrade pentru anumite lucrări, având în zonă 53 de utilaje şi peste o sută de oameni.

- Publicitate -

Muncitorii afirmă că nu şi-au primit salariile din luna iunie pentru că firma la care lucrează nu a mai fost plătită de Romstrade pentru cele 53 de utilaje închiriate, pe care lucrau ei.

"Romstrade a acumulat către noi datorii de 2,6 milioane de lei, iar în aceste condiţii nu s-au putut plăti salariile. Firma noastră are şi alte cheltuieli cu aceşti salariaţi, care sunt cazaţi în pensiuni din apropierea şantierului. De mâine (vineri – n.r.), oamenii nu vor mai lucra pe acest şantier, vom bloca utilajele până la clarificarea situaţiei", a spus un reprezentat al firmei din Oradea.

Conform sursei citate, muncitorii refuză să mai lucreze cu promisiunea plăţii restanţelor salariale după ce au aflat despre anunţul de reziliere a contractului pentru acest lot al autostrăzii.

- Publicitate -

Firma din Oradea îi va caza pe muncitori în continuare în pensiunile din zonă până când se va clarifica dacă pe acest lot al autostrăzii se va mai lucra.

Pe de altă parte, şi muncitori ai firmei Romstrade le-au declarat jurnaliştilor prezenţi pe şantier că nu au fost plătiţi de câteva luni de către patron.

"Suntem cu salarii neîncasate de trei, patru luni, depinde de situaţie. Nimeni nu ne spune ce se va întâmpla, dar ne ţin aici în condiţii mizere. Suntem cazaţi într-o clădire improprie, în care este frig şi nu sunt toalete suficiente, iar cele două existente sunt mizerabile", a spus un angajat al Romstrade.

- Publicitate -

Un reprezentant al firmei Romstrade, Mihalis Kapnugis, le-a declarat jurnaliştilor că firma are de încasat bani de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru lucrări efectuate.
Potrivit lui Mihalis Kapnugis, firma a atacat în instanţă decizia CNADNR de reziliere a contractului, iar muncitorii Romstrade, veniţi din mai multe judeţe, vor rămâne cazaţi în zonă, însă nu vor lucra deocamdată pentru că nu mai au utilaje disponibile.

CNADNR va rezilia contractul pentru construirea primului tronson al autostrăzii Nădlac-Arad, încheiat cu o asociere din care face parte compania Romstrade, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, motivul principal fiind întârzierea lucrărilor.

sursa: realitatea.net

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

Simona Puiu solicită publicarea de către CSM Ploiești a tuturor cheltuielilor 2023-2024, pentru toate secțiile sportive

În urma publicării discuției între antrenoarea de gimnastică ritmică,...

Volosevici propune majorarea salariilor șefilor din Primăria Ploiești. Reacția sindicatului

Consiliul Local Ploiești se întrunește astăzi, într-o ședință ordinară,...

Reacția candidaților după runda a doua a dezbaterii electorale „Marea confruntare” pentru Primăria Ploiești [VIDEO]

Observatorulph.ro a organizat, luni seară, la Filarmonica Ploiești, cea...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Nu-i lăsa să-ți fure viitorul! Alege Ploieștiul modern!

Răzvan Enescu, candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Ploiești,...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -