- Publicitate -

Zeci de localităţi rămase FĂRĂ CURENT

Peste 25 de maşini, majoritatea autoturisme mici, au rămas blocate, duminică dimineaţă, pe drumul naţional DN24 Iaşi – Vaslui, după ce şoseaua s-a blocat din cauza viscolului şi a ninsorilor în apropriere de localitatea vasluiană Codăeşti.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că în intervalul orar 05:00 – 17:00 s-a acţionat cu un număr de 1063 autoutilaje  şi au fost răspândite 5979 tone de materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri naţionale unde au fost întregistrate precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

La această oră 18:00 drumurile cu circulaţie întreruptă sunt:

Ø    DN 24C Santa Mare-Rădăuţi Prut; imposibilitatea de a acţiona din cauza viscolului puternic;
Ø    DN 29 Botoşani-Manoleasa Prut; imposibilitatea de a acţiona din cauza viscolului puternic;
Ø    DN 29A Vârfu Câmpului – Rădăuţi Prut; imposibilitatea de a acţiona din cauza viscolului puternic;
Ø    DN 29 D Botoşani-Ştefăneşti;  imposibilitatea de a acţiona din cauza viscolului puternic;
Ø    DN 17A Dorneşti – Bălcăuţi; imposibilitatea de a acţiona din cauza viscolului puternic;
Ø    DN 24 Vaslui – Iaşi; imposibilitatea de a acţiona din cauza viscolului puternic;
Ø    DN 29C Cucorani – Siret; imposibilitatea de a acţiona din cauza viscolului puternic;
Ø    DN 29B Botoşani – Dorohoi; imposibilitatea de a acţiona din cauza viscolului puternic;
Ø    DN 29 E Stânca – Stânca; imposibilitatea de a acţiona din cauza viscolului puternic;
Ø    DN 2F Vladia – Vaslui; imposibilitatea de a acţiona din cauza viscolului puternic;

 

Traficul greu a fost restricţionat, duminică după-amiază, pe nouă sectoare de drum naţional din judeţul Suceava, nouă drumuri judeţene şi 54 de drumuri comunale sunt înzăpezite, iar Aeroportul Suceava nu este operaţional, transmite corespondentul Mediafax.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că în urma ninsorilor şi viscolului a fost restricţionat traficul greu peste 7,5 tone pentru toate drumurile naţionale din administrarea Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava pe DN 17 până la Păltinoasa, DN 29 Suceava – Botoşani, DN 29A Suceava – Zvoriştea, DN 2 Suceava – Siret, DN 2H Milişăuţi – Putna, DN2K Milişăuţi – Solca, DN 2E Păltinoasa – Vicovu de Sus, DN 2 Cumpărătura – Drăguşeni, Dn 15C Praxia – Boroaia.

- Publicitate -

Totodată, Aeroportul "Ştefan cel Mare" Suceava nu este operaţional.

În prezent, în judeţul Suceava, a fost închis temporar circulaţiei DN 17 A, în zona Dorneşti – Ratoş, iar pe celelalte drumuri naţionale din judeţ se circulă în condiţii de iarnă.

În judeţ sunt nouă drumuri judeţene înzăpezite, Vultureşti – Hârtop, Vereşti – Fântânele – Foşcani, Suceava – Berchişeşti, Dărmăneşti – Calafindeşti-Negostina, Forăşti – Manolea, Zvoristea – Frătăuţii Noi, Braşca – Ilişeşti, Ciprian Porumbescu – Drăgoieşti, Baia – DN 2E, Satu Mare – DN 17A.

- Publicitate -

Un număr de 54 de drumuri comunale din 28 de localităţi sunt înzăpezite.

Un număr de 450 de gospodării din localităţile Corni, Costâna, Băneşti, Rotunda, Basarabi, Dolhasca, Fălticeni , Hreaţca, Horodniceni, Huşi, Capu Codrului, Costişa, Dorneşti, Frătăuţii Vechi, Gălăneşti, Corpaci, Cajvana nu sunt alimentate cu energie electrică.

Prefectul a reluat apelul prin care solicită populaţiei să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar şi mai ales însoţiţi de copii, iar dacă e absolut necesară călătoria să fie dotaţi pentru deszăpezire.

- Publicitate -

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din cauza viscolului care spulberă zăpada pe partea carosabilă, circulaţia rutieră este întreruptă pe opt drumuri naţionale: DN29 Botoşani–Manoleasa–Prut (judeţul Botoşani); DN29A Dorohoi–Rădăuţi–Prut (judeţul Botoşani); DN29C Cucorani–Bucecea (judeţul Botoşani); DN29D Botoşani–Ştefăneşti (judeţul Botoşani); DN24 Vaslui–Iaşi; DN24C Santa Mare– Rădăuţi – Prut (judeţul Botoşani); DN17A Dorneşti–Bălcăuţi (judeţul Suceava); DN2F Vaslui–Bacău.

De asemenea, traficul autovehiculelor se desfăşoară îngreunat pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale: DN57 Nicolint–Oraviţa (judeţul Caraş-Severin); DN57A Pojejena–Socol (judeţul Caraş-Severin); DN59 Moraviţa–Puntul de Trecere a Frontierei Stamora Moraviţa (judeţul Timiş) – restricţie pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone; DN59A Jimbolia–Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia (judeţul Timiş) – restricţie pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone; DN59C Jimbolia–Comloşu Mare (judeţul Timiş).

 

Autorităţile vasluiene au decis să intervină cu Armata pentru a le prelua pe cele 50 de persoane rămase izolate în maşini, inclusiv în două microbuze de transport călători, pe drumul naţional Vaslui – Iaşi, blocat din cauza viscolului pe raza comunei vasluiene Codăeşti.

- Publicitate -

Autorităţile vasluiene au decis, duminică dimineaţă, închiderea drumului naţional DN 24 Vaslui – Iaşi din cauza blocajului apărut pe raza comunei vasluiene Codăeşti, în zona Movila lui Burcel, unde viscolul şi ninsorile au condus la formarea sulurilor de zăpadă pe şosea.

În aceste condiţii, peste 25 de maşini, majoritatea autoturisme mici, au rămas izolate în câmp, deocamdată pe termen nelimitat.

"S-a luat decizia închiderii traficului pe drumul naţional DN 24 pentru a se putea interveni în zona blocajului cu utilajele de deszăpezire. Nu putem preciza cât va fi închisă şoseaua, având în vedere că ninsorile şi viscolul creează probleme serioase în acel punct nevralgic de la Movila lui Burcel", a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Neculai Olaru.

- Publicitate -

Potrivit Prefecturii Vaslui, alte două drumuri judeţene erau blocate la ora transmiterii acestei ştiri, respectiv Huşi – Buneşti şi Codăeşti – Dăneşti, unde autorităţile intervin pentru redeschiderea traficului rutier.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că duminică dimineaţa din cauza viscolului care spulberă zăpada pe partea carosabilă, circulaţia este întreruptă pe patru drumuri naţionale secundare: DN29 Botoşani – Manoleasa, DN29A Dorohoi – Rădăuţi-Prut, DN29D Botoşani – Ştefăneşti şi DN24C– Rădău.


"Având în vedere că în nordul Moldovei viscoleşte, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, trebuie luat în calcul şi riscul întreruperii circulaţiei pe unele sectoare de drum, motiv pentru care din autovehicul nu trebuie să lipsească tot ceea ce este necesar în caz de inzăpezire", precizează sursa citată.

Meteorologii au emis, sâmbătă, o avertizare de Cod galben, pentru întreaga ţară, de precipitaţii abundente, intensificări ale vântului, viscol şi polei, valabilă de la ora 18.00, până luni, ora 10.00.

sursa: realitatea.net

Sondaj Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai ceva de spus despre articol? Lasă un comentariu aici

Comentariul tău
Numele tău

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Amenzi mai mari pentru fumători. Senatorii au votat proiectul

Fumătorii riscă plata unor amenzi mai mari, conform unui proiect de lege votat deja de senatori. Potrivit proiectului, inițiat de mai mulți parlamentari PSD și...

Au fost reținute trei persoane implicate în înjunghierea unui tânăr pe un patinoar din Ploiești. Alți doi complici sunt cercetați

În seara zilei de 2 decembrie, în jurul orei 21.00, un tânăr de 20 de ani a fost înjunghiat pe patinoarul amenajat în parcarea...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Amenzi mai mari pentru fumători. Senatorii au votat proiectul

Fumătorii riscă plata unor amenzi mai mari, conform unui proiect de lege votat deja de senatori. Potrivit proiectului, inițiat de mai mulți parlamentari PSD și...

Au fost reținute trei persoane implicate în înjunghierea unui tânăr pe un patinoar din Ploiești. Alți doi complici sunt cercetați

În seara zilei de 2 decembrie, în jurul orei 21.00, un tânăr de 20 de ani a fost înjunghiat pe patinoarul amenajat în parcarea...

Cât timp scutești dacă circuli cu viteză peste limita legală și faci depășiri în stil ”slalom” . Merită riscul?

Viteza excesivă, combinată cu depășirile periculoase, de tip ”slalom”, reprezintă o pondere importantă în cauzele producerii unor accidente rutiere grave. Dacă mai adăugăm și...

Tradiții și obiceiuri de Sf. Nicolae. Legenda darurilor pentru copii

Sărbătoarea de Sf. Nicolae este așteptată de cei mici, care, conform obiceiului, primesc daruri în ghetuțe. Sfântul Nicolae este sărbătorit în fiecare an pe...

Elevii navetiști din Prahova nu mai pot cumpăra nici măcar abonamente, ci doar bilete. Explicația transportatorilor

Peste 11.000 de elevi navetiști din Prahova au rămas de la 1 decembrie fără transport gratuit, deși legea prevede ca ei să beneficieze de...
Emisiuni
- Publicitate -

Mașină răsturnată marți dimineață pe DN1A, la Coada Malului [VIDEO]

Traficul rutier pe DN1A, sensul de mers Vălenii de Munte-Ploiești, s-a desfășurat cu dificultate marți dimineață din cauza unui eveniment rutier. Șoferul unui autoturism a...

Angajări în instituțiile publice din Prahova. Posturile disponibile

Mai multe locuri de muncă sunt disponibile în această perioadă în instituțiile publice din Prahova. Majoritatea anunțurilor de angajare vizează ocuparea posturilor vacante din...

Criză de profesori la Școala de Poliție din Câmpina, unde predarea se face în sistem TV

„Numărul de profesori este insuficient în momentul acesta, pe anumite perioade, pe anumite materii”, a declarat Vasile Tache, comandantul Școlii de Agenți de Poliție...

Un copil de 13 ani a murit după ce a căzut de la etajul nouă al unui bloc din Iași

Tragedie într-o localitate din județul Iași. Un minor în vârstă de 13 ani și-a pierdut viața după ce a căzut de la etajul nouă...

Acțiune rutieră de amploare marți dimineață în Prahova. Unde sunt organizate filtrele

La primele ore ale dimineții, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au organizat o acțiune rutieră de amploare pe două dintre drumurile naționale care...
Emisiuni
- Publicitate -