196 de dosare penale, la nivel național. Cercetări privind modul de derulare și atribuire a contractelor pentru investiții publice în infrastructura locală

0
dosare-penale-contracte_9ccc8.jpg

dosare-penale-contracte_9ccc8.jpg

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează cercetări în 196 de dosare penale pentru fapte în legătură cu modul de atribuire și derulare a contractelor de investiții publice în infrastructura locală, a anunțat, joi, IGPR.

Direcția de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliţiei Române coordonează o acțiune, la nivel național, pentru prevenirea şi combaterea fraudelor din domeniul investițiilor publice în infrastructura locală, precizează sursa citată.

„Astfel, în perioada ianuarie – februarie 2020, polițiștii au acționat pentru prevenirea, identificarea și investigarea situațiilor de fraudare a fondurilor publice puse la dispoziția beneficiarilor (unităţi administrativ-teritoriale, asociaţii de dezvoltare intercomunitară și universităţi) prin programe de finanțare. În prezent, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează cercetări în cadrul a 196 de dosare penale, în care sunt cercetate 39 de persoane, pentru fapte în legătură cu modul de atribuire și derulare a contractelor pentru investiții publice în infrastructura locală”, a anunțat IGPR.

Valoarea totală a prejudiciului reținut la momentul dispunerii începerii urmăririi penale in rem în aceste dosare a fost de 35.723.507 lei.

Pentru asigurarea recuperării prejudiciilor estimate în dosarele penale, până la începutul lunii martie, au fost dispuse măsuri asiguratorii pentru 5.104.325 de lei, a mai precizat IGPR.

Polițiștii au mai dispus cinci măsuri preventive (control judiciar) față de persoanele bănuite ca fiind implicate în săvârșirea infracțiunilor cercetate.

foto cu caracter ilustrativ

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău