A fost confirmat primul caz de infectare cu coronavirus Covid-19 din România

0
16
NDg2ZTc0MWQ4ZDhiNTc3N2U3YzFhNjVhMDE3.thumb_21ef1.jpg

NDg2ZTc0MWQ4ZDhiNTc3N2U3YzFhNjVhMDE3.thumb_21ef1.jpg

Primul caz de infectare cu coronavirus Covid-19 din România ar fi fost confirmat în această seară, potrivit unor surse Digi24.ro, la una din persoanele care au luat contact cu italianul care a călătorit în țară la finalul săptămânii trecute.

UPDATE Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a confirmat primul caz de coronavirus din România: „Este vorba de pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Vă ținem la curent. Persoana care este în Gorj este în carantină. Urmează să decidem internarea ei.”

UPDATE: Doi secretari de stat, Horațiu Moldovan și Nelu Tătaru, au confirmat informația.

La ora 23:00 urmează să aibă loc o conferință de presă susținută de Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență.

Există suspiciuni că ar mai putea fi un al doilea caz de coronavirus în România, relatează Carla Tănasie, jurnalist Digi24. Testele nu sunt însă finalizate în acest caz.

Amploarea evenimentului este una mică, dacă stăm să comparăm cu Italia, unde sunt deja sute de persoane diagnosticate cu infecție Covid-19 iar rata de mortalitate în cazul Covid-19 este aproape aceeași cu cea a gripei comune sezoniere.

Vom reveni cu amănunte.

Sursa: Digi24.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here