Raed Arafat: ”Coronavirusul nu are tratament. Șansele ca România să scape de epidemie sunt foarte mici”

0
MCZoPTQ0MCZoYXNoPTI0NzUyOGI4ODhmNDk0OTc3NWQ5Y2RjZWM4NDljNWZj.thumb_81c9b.jpg

MCZoPTQ0MCZoYXNoPTI0NzUyOGI4ODhmNDk0OTc3NWQ5Y2RjZWM4NDljNWZj.thumb_81c9b.jpg

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a făcut declarații îngrijorătoare, aseară, la Antena 3 privind riscul uriaș al apariției unei epidemii de coronavirus în România. Boala declanșată de acest virus care a apărut în China nu are tratament.

Raed Arafat a declarat că șansele României de a scăpa fără niciun caz confirmat de coronavirus sunt foarte mici, mai ales după apariția acestui virus în Italia, unde trăiesc comunități mari de români.

„În acest moment pe teritoriul României nu există niciun caz confirmat de coronavirus. Din păcate, probabilitatea ca acest lucru să se păstreze așa sunt extrem de scăzute. Oamenii circulă foarte mult, iar semnele nu sunt vizibile decât în momentul în care probabil este prea târziu. Practic până la momentul depistării persoana poate contamina deja mulți oameni cu care a intrat în contact. Vă dați seama că închiderea ermetică a tării este imposibil. Cu regret trebuie să recunoaștem faptul că apariția cazurilor de coronavirus în toate tările din Europa este doar o chestiune de timp”, a declarat Raed Arafat la Antena 3, citat de libertatea.ro.

Arafat a precizat că nu există niciun tratament dedicat bolii declanșate de coronavirus și că nu se cunoaște precis nici măcar modalitatea de transmitere a virusului.

”Coronavirusul nu are tratament. Și nici nu există vaccin. Se tratează simptomatic. Dacă se agravează situația, se apelează la Terapie Intensivă. Se recomandă ca cei care au simpotme să nu se trateze singuri, să nu ia antibiotice. Nu avem un vaccin pentru el. Când vom avea vaccin, se va putea reduce la maximum răspândirea lui. Nu știm dacă nu se va schimba ca și comportament și ca impact. Pe parcurs, poate suferi mutații. Manifestarea sau impactul poate fi mai serios”, a mai spus Arafat.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău