Cod Rutier. Motive pentru care riști să ai suspendat permisul pentru 90 de zile

0
cod-rutier-politie_672f0.jpg

cod-rutier-politie_672f0.jpg

Codul Rutier ar urma să sufere modificări din iulie 2020, conform actului normativ aprobat la începutul acestui an. În patru situații, conducătorii auto riscă suspendarea permisului auto pentru 90 de zile.

Potrivit actului normativ, conducătorii auto riscă suspendarea permisului auto pentru 90 de zile pentru conducerea sub influența alcoolului, dacă fapta nu constituie infracțiune.

Sancțiunea se aplică și pentru conducerea vehiculului cu probleme la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcție, dar și pentru neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată dacă barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau dacă semnalele cu lumini roșii și/sau sonore sunt active.

Mai mult, depășirea cu peste 50 km/h a vitezei maxime admise pe drumul respectiv va fi sancționată cu suspendarea permisului pentru 90 de zile.

În cazul în care conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai săvârșește, într-un interval de 6 luni de la data restituirii permisului de conducere, din nou o nouă faptă prevăzută la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3) şi art. 102 alin. (3), perioada de suspendare se majorează cu încă 30 de zile.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here