Cum s-a făcut ”marea măgărie” prin care CCR a dat undă verde pensiilor primarilor și șefilor de CJ-uri

0
images_1_fe7fc.jpg

images_1_fe7fc.jpg

Curtea Constituțională a oferit primele explicații pentru faptul că șefii din administrațiile publice locale vor putea beneficia de pensii speciale, deși legislativul a promis și chiar a încercat să legifereze eliminarea unor venituri necuvenite, acordate în mod discriminatoriu față de ceilalți contribuabili din România.

Comunicat CCR: „Curtea Constituțională a fost sesizată direct de Avocatul Poporului cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ.

La soluționarea acestei cauze, Curtea Constituțională s-a pronunțat în limitele sesizării, iar aceasta a vizat, în principal, motive de neconstituționalitate extrinsecă.

Curtea NU a fost sesizată și, deci, nu s-a pronunțat asupra constituționalității art. 210 – Indemnizaţia pentru limită de vârstă pentru primar, viceprimar, preşedinte al consiliului judeţean şi vicepreşedinte al consiliului judeţean din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ.

În rezumat, CCR nu s-a pronunțat pentru că nimeni nu a sesizat pe această speță. 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău