teava-2_fa449.jpg

Găurile din conducta de alimentare cu apă a orașului Hațeg, județul Hunedoara, au fost astupate cu icuri de lemn. Un localnic a făcut o fotografie, iar imaginea a devenit virală. Ulterior, compania Apa Prod Deva a precizat că aceea conductă nu a mai fost schimbată din anul 1978, scrie Informația Văii Jiului.

O conductă din 1978 plină de găuri din Haţeg a fost reparată în stil românesc, iar de-a lungul timpului conducta a fost ornată cu nenumărate dopuri, care arată ca nişte ţepuşe de lemn. Compania ”Apa Prod” Deva anunţă că fotografia care circulă pe internet este reală și au precizat că acea conductă nu a mai fost schimbată din anul 1978 , atunci când a fost făcută alimentarea cu apă în zonă.

”Acea conductă este din anul 1978 și face parte din aducțiunea Sântămăria Orlea- Hațeg. Tronsonul de conductă, pe o distață de 580 metri, urmează să fie înlocuit în perioada următoare. Acesta a fost prevăzut pentru înlocuire iar, la momentul de față, suntem în situația de achiziție a conductei și materialelor necesare înlocuirii acestui tronson.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Valoarea acestor lucrări este de aproximativ 145.000 euro. În următorul program de investiții european este cuprinsă înlocuirea întregii conducte de aducțiune de la Sântămăria Orlea până la rezervorul de înmagazinare al orașului Hațeg, pe o lungime totală de 3,2km. Lucrările prevăzute în POIM vor demara în al treilea trimestru al acestui an”, au precizat reprezentanții Apa Prod Deva pentru Informaţia Văii Jiului.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
editor
Mai multe despre autor și articolele sale
Din 2013, face parte din echipa noastră și este editor de știri pe domeniile de larg interes.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg