transport-liceeni_54d89.jpg

Guvernul a anunțat deblocarea decontării banilor pentru naveta elevilor. Ordonanța vizează decontarea banilor numai pentru elevii de nivel liceal care nu sunt școlarizați în localitatea de domiciliul.

„Acestora li se vor deconta cheltuielile de transport de tip navetă zilnică, pe distanțe în limita a 50 km sau li se va deconta contravaloarea a opt călătorii dus-întors pe semestru dacă locuiesc la internat sau în gazdă.

Decontarea se va realiza din bugetul Ministerului Educaţiei și Cercetării, prin unităţile de învăţământ în cadrul cărora elevii sunt şcolarizaţi, pe baza documentelor justificative, emise de operatorii de transport”, a anunțat Ministerul Educației și Cercetării.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Modificarea era imperativă, spun reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării, care au anunțat că măsura a fost luată după ce Curtea Constituțională a României a decis că „decontarea pe „bază de abonament” este neconstituțională, deoarece crea o diferență de tratament juridic între elevii ce pot prezenta abonament și elevii care, din diferite motive obiective, de exemplu, lipsa transportului în comun, nu pot prezenta abonament, dar pot prezenta alte acte doveditoare.

Actul normativ va intra în vigoare după stabilirea normelor metodologice de aplicare. 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg