A început marea restructurare la nivel central, pentru reducerea cheltuielilor

0
reducere-personal-guvernul-orban_27dca.jpg

reducere-personal-guvernul-orban_27dca.jpg

Comasarea unor ministere a venit la pachet cu o serie de reduceri de personal la nivel central. Cele mai însemnate reduceri de personal vor fi operate la Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor și la Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Guvernul a adoptat, marți, o hotărâre care vizează restructurarea mai multor posturi în ministerele comasate. Astfel, la Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor numărul de direcții a fost redus. Înainte Ministerul Transporturilor și Ministerul Comunicațiilor aveau 21 de direcții, în urma comasării au rezultat numai 14 direcții, iar din șase direcții generale au rămas numai trei, ca urmare a reorganizării, iar la nivelul funcțiilor de demnitate publică, din nouă secretari de stat au rămas șase secretari. 

„Cu alte cuvinte reducem funcțiile de conducere… Mai puțini directori generali, mai puțini directori, cu tot ceea ce înseamnă cheltuiala aferentă. Ca număr de posturi, noul Minister al Comunicațiilor și Transporturilor are o reducere a numărului de posturi de la 721 de persoane la 584 de persoane” a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului ministru.

La Ministerul Muncii și Protecției Sociale va fi o reducere a numărului de posturi de la 424 de persoane la 347 de persoane, reducerea de cheltuieli, ca urmare a restructurării, fiind de 9 milioane de lei. 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău