Anunțul Guvernului cu privire la Autostrada Ploiești – Brașov

0
autostrada-Ploiesti-Brașov_81a0f.jpg

autostrada-Ploiesti-Brașov_81a0f.jpg

Guvernul a aprobat, marți, ordonanța de urgență care are drept scop deblocarea proiectelor majore de infrastructură, inclusiv a celui legat de Autostrada Ploiești – Brașov. 

Despre autostrada Ploiești – Brașov se vorbește de mai bine de 20 de ani, însă până acum lucrurile s-au blocat pe de o parte când a venit vorba de studii și strategii, pe de altă parte când s-a analizat posibilitatea de finanțare, dar și când a fost vorba de licitații. S-a ajuns chiar în impas și în situații cu dreptul ridicole. La scurt timp după desemnarea constructorilor procedurile fie au fost anulate, fie au fost contestate și mai apoi reluate.

Totul a culminat, anul trecut, după ce Guvernul, la data respectivă condus de premierul Viorica Dăncilă, a anunțat că autostrada este un proiect de interes național, motiv pentru care s-a renunțat la parteneriatul public – privat.

Citește și: Autostrada Comarnic – Brașov, subiect în CSAT. Premierul Dâncilă a anunțat că se renunță la parteneriatul public-privat – VIDEO

Prin noua Ordonanță de Urgență, aprobată, marți, de Guvernul Orban, se modifică actul normativ care viza parteneriatul public – privat.

„Sunt eliminate competențele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză în domeniul procedurilor de centralizare, de derulare, ca unitate centralizatoarea a procedurilor de parteneriat public privat, iar aceste competențe sunt transferate, împreună cu proiectele de investiții de la Comisia Națională de Strategie și Prognoză la nivelul ministerelor de resort”, a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului – ministru, imediat după terminarea ședinței de Guvern.

Astfel, „Autostrada Ploiești – Brașov, Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni, Autostrada București – Craiova – Calafat – Drobeta Turnu Severin, linia de cale ferată de mare viteză București – Craiova – Sofia – Timișoara – Belgrad – Cluj – Budapesta, extinderea rețelei de metrou prin realizarea Magistralei M7, construirea Aeroportului București Sud sunt transferate la Ministerul Transporturilor”, a anunțat Dancă.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău