autostrada-Ploiesti-Brașov_81a0f.jpg

Guvernul a aprobat, marți, ordonanța de urgență care are drept scop deblocarea proiectelor majore de infrastructură, inclusiv a celui legat de Autostrada Ploiești - Brașov. 

Despre autostrada Ploiești - Brașov se vorbește de mai bine de 20 de ani, însă până acum lucrurile s-au blocat pe de o parte când a venit vorba de studii și strategii, pe de altă parte când s-a analizat posibilitatea de finanțare, dar și când a fost vorba de licitații. S-a ajuns chiar în impas și în situații cu dreptul ridicole. La scurt timp după desemnarea constructorilor procedurile fie au fost anulate, fie au fost contestate și mai apoi reluate.

Totul a culminat, anul trecut, după ce Guvernul, la data respectivă condus de premierul Viorica Dăncilă, a anunțat că autostrada este un proiect de interes național, motiv pentru care s-a renunțat la parteneriatul public - privat.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Autostrada Comarnic - Brașov, subiect în CSAT. Premierul Dâncilă a anunțat că se renunță la parteneriatul public-privat - VIDEO

Prin noua Ordonanță de Urgență, aprobată, marți, de Guvernul Orban, se modifică actul normativ care viza parteneriatul public - privat.

„Sunt eliminate competențele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză în domeniul procedurilor de centralizare, de derulare, ca unitate centralizatoarea a procedurilor de parteneriat public privat, iar aceste competențe sunt transferate, împreună cu proiectele de investiții de la Comisia Națională de Strategie și Prognoză la nivelul ministerelor de resort”, a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului - ministru, imediat după terminarea ședinței de Guvern.

Astfel, „Autostrada Ploiești - Brașov, Autostrada Târgu Neamț - Iași - Ungheni, Autostrada București - Craiova - Calafat - Drobeta Turnu Severin, linia de cale ferată de mare viteză București - Craiova - Sofia - Timișoara - Belgrad - Cluj - Budapesta, extinderea rețelei de metrou prin realizarea Magistralei M7, construirea Aeroportului București Sud sunt transferate la Ministerul Transporturilor”, a anunțat Dancă.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg