Alertă de grad roșu la Aeroportul Henri Coandă, după ce 25 de români s-au întors din China

0
atentionare-aeroport-coronovirus_58725.jpg

atentionare-aeroport-coronovirus_58725.jpg

Cei 25 de români care s-au întors din China fac parte din ansamblul folcloric de la Mioveni. Având în vedere incidența coronavirusului, Ministerul Sănătății au impus măsuri speciale pentru cei care fac parte din grup.

Grupul de 25 de români, format din 20 de minori și 5 adulți, a fost separat de restul călătorilor. Toate cele 25 de persoane au fost conduse în cabinetul medical de pe aeroport, unde au fost efectuate verificări ale stării de sănătate.

Persoanele vor fi monitorizate, în următoarele săptămâni, de Direcția de Sănătate Publică, iar pe durata a două săptămâni cele 25 de persoane vor rămâne izolate la domiciliu. 

Comitetul interministerial pentru monitorizarea și managementul potențialelor infecții cu noul coronavirus, format din specialiști, sub coordonarea miniștrilor din Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, a dispus primele măsuri de prevenire a bolii.

Astfel, pentru aeroporturi:, s-a decis instalarea de scannere termice pe fluxurile de pasageri pentru detectarea pasagerilor a căror temperatură corporală este ≥ 380.

Totodată s-a dispus asigurarea distribuirii de pliante de informare pentru aeroporturi (pregătite de INSP – CNSCBT la porțile îmbarcare/sosire, control pașapoarte, zone de așteptare etc.).

Pe lista de măsuri figurează și expunerea la loc vizibil pe fluxurile de pasageri a unor afișe informative (pregătite de INSP – CNSCBT la porțile îmbarcare/sosire, control pașapoarte, zone de așteptare etc.).

Totodată, planul de măsuri vizează și asigurarea permanenței de asistență medicală (24/24 – 7/7), în cadrul cabinetelor medicale din aeroporturi, către care vor fi îndrumați pasagerii ce prezină simptomatologie respiratorie/febră.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău