incendiu-tren-noaptea-hunedoara_3e2d2.jpg

Incendiul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică. Locomotiva tracta 40 de vagoane cisterna goale, iar la un moment dat, a luat foc între localitățile Merișor și Banița.

Incidentul, potrivit ISU Hunedoara, a avut loc la miezul nopții, iar flăcările au afectat o locomotiva electrica Tip EA de 125 tone.

„Pompierii militari din cadrul Detașamentului Petroșani au intervenit cu doi ofițeri, 20 subofițeri , patru autospeciale de lucru cu apa și spumă, două autosanitare smurd și un echipaj CBRN. Incendiul a fost lichidat după aproximativ 4 ore, intervenția fiind dificila, implicând realizarea unui dispozitiv de stingere pe circa 700 metri lineari. În urma evenimentului a fost restricționat traficul feroviar în zonă, fiind afectate 7 trenuri de marfă și un tren călători, staționat în gara din Petroșani- trenul Interregio 1835, cu 30 pasageri. S-a reușit localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite, evitându-se dezvoltarea și propagarea la vagoanele cisternă precum și pericolul unor explozii. În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime”, a anunțat ISU Hunedoara.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Din cauza pericolului major, la nivel ISU Hunedoara a fost activată grupa operativă. În plus, prefectul județului a dispus activarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, cu reprezentanți din cadrul IJJ, IPJ, Serviciului Politie Transport Feroviar și Regulator circulatie CFR.

Sursă VIDEI - ISU Hunedoara

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg