Imagini cu trenul care a luat foc la Hunedoara. Intervenția de stingere a incendiului a durat mai bine de patru ore – VIDEO

0
incendiu-tren-noaptea-hunedoara_3e2d2.jpg

incendiu-tren-noaptea-hunedoara_3e2d2.jpg

Incendiul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică. Locomotiva tracta 40 de vagoane cisterna goale, iar la un moment dat, a luat foc între localitățile Merișor și Banița.

Incidentul, potrivit ISU Hunedoara, a avut loc la miezul nopții, iar flăcările au afectat o locomotiva electrica Tip EA de 125 tone.

„Pompierii militari din cadrul Detașamentului Petroșani au intervenit cu doi ofițeri, 20 subofițeri , patru autospeciale de lucru cu apa și spumă, două autosanitare smurd și un echipaj CBRN. Incendiul a fost lichidat după aproximativ 4 ore, intervenția fiind dificila, implicând realizarea unui dispozitiv de stingere pe circa 700 metri lineari. În urma evenimentului a fost restricționat traficul feroviar în zonă, fiind afectate 7 trenuri de marfă și un tren călători, staționat în gara din Petroșani- trenul Interregio 1835, cu 30 pasageri. S-a reușit localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite, evitându-se dezvoltarea și propagarea la vagoanele cisternă precum și pericolul unor explozii. În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime”, a anunțat ISU Hunedoara.

Din cauza pericolului major, la nivel ISU Hunedoara a fost activată grupa operativă. În plus, prefectul județului a dispus activarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, cu reprezentanți din cadrul IJJ, IPJ, Serviciului Politie Transport Feroviar și Regulator circulatie CFR.

Sursă VIDEI – ISU Hunedoara

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău