Recomandările Poliției pentru mini-vacanță. Zi liberă de Ziua Unirii Principatelor Române

0
trafic-dn1_774dc.jpg

trafic-dn1_774dc.jpg

Bugetarii vor avea parte de o mini-vacanță. Vineri, 24 ianuarie, este zi liberă în administrația publică, de Ziua Unirii Principatelor Române.

Pentru cei care călătoresc în mini-vacanța prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române, Poliția Română a lansat un set de recomandări, pentru prevenirea unor incidente neplăcute.

Recomandările Poliției Române:

Vă recomandăm să conduceți cu atenție și prudență și să respectați indicațiile polițiștilor din teren!

În cazul în care plecați de la domiciliu, evitați să vă anunțați plecarea de acasă și, mai ales, prin postări pe site-urile de socializare.

Rugați un vecin sau o persoană de încredere să vă supravegheze locuința. Încuiați toate ușile și geamurile, chiar și atunci când plecați pentru câteva minute.

Înainte de a porni la drum, interesați-vă de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți şi pregătiți-vă autovehiculul pentru drum (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip, etc.).

Totodată, recomandăm tuturor participanților la trafic să manifeste prudență şi să adapteze permanent viteza de rulare la condițiile de drum şi de trafic. Astfel, când partea carosabila este umedă ori acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau drumul este din piatră cubică, trebuie să circulați cu viteză redusă.

De asemenea, vă recomandăm respectarea prevederilor legale şi în principal, pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, nu depășiți coloana oprită la semafor și evitați oprirea ori staţionarea neregulamentară.

Pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare. De asemenea, vă rugăm ca traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia dumneavoastră de a traversa a fost observată de către șoferi.

Pe durata sejurului, nu vă lăsați bagajele nesupravegheate în gară, în parcare ori la hotel. De asemenea, evitaţi taxiurile fără însemne de firmă sau fără aparate de taxare.

La întoarcere, nu conduceți dacă vă simţiţi obosiți! Planificaţi-vă în așa fel călătoriile, încât să nu parcurgeți într-o zi mai mult de 300 de kilometri. Este chiar indicat să opriți din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

Sursă: IGPR

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here