dorin_florea_071eb.jpg

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis să-l amendeze cu 10 mii de lei pe Dorin Florea, primarul din Târgu Mureş, în urma declaraţiilor recente referitoare la romi.

Membrii consiliului au decis în unanimitate să-l sancţioneze pe edilul care a declarat că romii ar trebui reguli mai stricte pentru cei care fac copii – printre acestea ca persoanele respective să facă dovada unui loc de muncă, a unei locuinţe stabile şi a unui venit suficient pentru a creşte copii.

„Este de neconceput ca într-un stat democratic să se solicite acordul autorităților pentru a concepe un copil. Comentariile extrem de rasiste, ulterior afirmațiilor domnului primar Dorin Florea, reprezintă un alt element de gravitate a mesajelor în cauză”, transmite CNCD.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, spune că mesajul edilului este dicriminator şi incită la ură.

Sursa: Europa FM

Foto: facebook Dorin Florea

dorin_florea_eadd2.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg