MmJlMjQ4NDVhNjNhZDI5ZGY4OTM0NTQ3NWM0YmU0MWQ.thumb_ff2cf.jpg

Cazul școlii 133 din București vine imediat după cel al Liceului German din Arad. Nu cu mult timp în urmă, o altă firmă de profil a ucis oameni nevinovați, folosind substanțe de igienizare dubioase și nerespectând proceduri clare. Este firesc ca părinții din întreaga țară să fie îngrijorați, aflând că unele firme care fac dezinfecții, dezinsecții și deratizări nu par capabile să respecte proceduri care să nu pună sănătatea copiilor în pericol. Uneori vina nu aparține firmelor, ci celor care administrează clădirile unde se fac astfel de operațiuni.

În cazul școlii din București, dezinfecția a fost făcută luni seară de firma care are contract cu primăria, la cererea conducerii școlii, după apariția a două cazuri de gripă. 

23 de copii au ajuns la spital, din fericire niciunul în stare gravă. Trei sunt și acum internați în spital pentru supraveghere. În timp medicii de ocupau de ei, poliția a demarat cercetările. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Motivul pentru care substanțele utilizate au produs efecte asupra stării elevilor ține de nerespecatarea unei proceduri: Substanțele nu trebuiau combinate, spun specialiștii, care au descoperit și altă problemă. Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Timpul de expunere s-a depăsit. Ar fi trebuit să fie de 90 de minute, iar recomandarea firmei a fost de şase ore să nu se spele, să nu se deschidă geamurile”.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 4 crede că procedurile au fost respectate de către firmă, nu și de cei care administrează școala, întrucât ei știau când și cum trebuie să aerisească și cât trebuie să treacî până când elevii să aibă acces în acele spații.

Cum părerile sunt contradictorii, iar singura certitudine este că acei copii au fost afectați, cercetarea penală va face lumină în acest caz. 

foto digi24

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg