ranit-ambulanta_29323.jpg

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat demararea controalelor la firmele care se ocupă de dezinfecții și deratizări.Decizia vine după cazurile de la Arad și București, unde zeci de elevi au ajuns la spital în urma unor astfel de operațiuni.

„În momentul de față toate aceste firme noi care vor să facă dezinsecții sunt acreditate și verificate de Inspecția Sanitară de Stat și s-a început un proces de verificare din urmă. Cred că ar fi oportun ca atunci când să preconizează o dezinsecție într-o instituție publică, într-o școală, să fie anunțată Inspecția Sanitară. Este clar că nu se cunosc procedurile și am impresia că se ignoră și normele de bun simț”, a spus Victor Costache, citat de Europa FM.

Ministerul Sănătății a decis ca Școala 133 din București să rămână închisă în următoarele trei zile, astfel încât Direcția de Sănătate Publică să facă mai departe verificările. 18 elevi au ajuns marți la spital după ce au simțit un disconfort respirator

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Iar în cazul de la liceul German din Arad s-a autosesizat Avocatul Poporului, mai spune sursa citată.

Foto cu caracter ilustrativ

ranit-ambulanta_4e991.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg