aGFzaD1jZTZjNzI4MjMwZmZiZWNhM2ZhMzFjOTJiZDI1N2JjNw.thumb_6ba32.jpg

Pronunțarea CCR s-a făcut pe excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.213 alin.(8) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, în redactarea anterioară modificării prin Ordonanța Guvernului nr.30/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

Hotărârea CCR confircă că este neconstituțional ca sechestrul ANAF să poată fi prelungit automat până la finalul cercetării penale.

"În situaţia în care au fost instituite măsuri asigurătorii şi au fost sesizate organele de urmărire penală potrivit legii, măsurile asigurătorii subzistă până la data soluţionării cauzei de către organele de urmărire penală sau de instanţa de judecată. După comunicarea soluţiei date de către organele de urmărire penală sau hotărârii judecătoreşti, în cazul în care măsurile asigurătorii instituite de către organul fiscal competent nu se transformă în măsuri executorii potrivit legii, acestea se ridică de către organul care le-a dispus”. se arată în decizia CCR.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Decizia integrală pe site-ul CCR AICI

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg