Decizie CCR: Sechestrul ANAF nu poate fi prelungit automat până la finalul cercetării penale

0
aGFzaD1jZTZjNzI4MjMwZmZiZWNhM2ZhMzFjOTJiZDI1N2JjNw.thumb_6ba32.jpg

aGFzaD1jZTZjNzI4MjMwZmZiZWNhM2ZhMzFjOTJiZDI1N2JjNw.thumb_6ba32.jpg

Pronunțarea CCR s-a făcut pe excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.213 alin.(8) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, în redactarea anterioară modificării prin Ordonanța Guvernului nr.30/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

Hotărârea CCR confircă că este neconstituțional ca sechestrul ANAF să poată fi prelungit automat până la finalul cercetării penale.

„În situaţia în care au fost instituite măsuri asigurătorii şi au fost sesizate organele de urmărire penală potrivit legii, măsurile asigurătorii subzistă până la data soluţionării cauzei de către organele de urmărire penală sau de instanţa de judecată. După comunicarea soluţiei date de către organele de urmărire penală sau hotărârii judecătoreşti, în cazul în care măsurile asigurătorii instituite de către organul fiscal competent nu se transformă în măsuri executorii potrivit legii, acestea se ridică de către organul care le-a dispus”. se arată în decizia CCR.

Decizia integrală pe site-ul CCR AICI

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău