interventie-salvamont-masiv_99bff.jpg

Salvamontiștii au fost în alertă după ce o persoană s-a accidentat, ieri seară, în timp ce se afla pe un traseu din Masivul Ceahlău. Pentru că terenul era accidentat și acoperit cu gheață, salvamontiștii au solicitat sprijinul pentru transportul victimei cu un elicopter SMURD din Brașov.

Accidentul a avut loc aseară, dar s-a optat pentru stabilizarea și menținerea sub control a accidentatului în baza Salvamont Dochia, o evacuare terestră pe timp de noapte fiind considerată o operațiune dificil de realizat.

„În urma analizei efectuate de salvamontiști la primele ore ale dimineții, condițiile de evacuare terestra sunt dificile, timp de evacuare minim șase ore, traseu acoperit cu gheata, expunere îndelungată a accidentatului imobilizat la frig, s-a optat pentru evacuarea aero, solicitând-se un elicopter SMURD pentru preluarea victimei”, a anunțat Salvamont România.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Duminică, victima a fost transferată în elicopterul SMURD, iar persoana rănită a fost transportată la Brașov, de unde a fost preluată de o ambulanță. 

Sursă foto - Facebook - Salvamont România

interventie-salvamont-ceahlau_9e5dc.jpg

masivul-ceahlau-interventie_9477e.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg