96319934-cd06-452a-90a9-bda7a78cae66_f4f36.jpg

200 de lei, aceasta este amenda primită de doi tineri din Întorsura Buzăului, pentru că l-au jignit pe primarul orașului pe Facebook. Amenzile au fost aplicate de Poliție, dupa reclamațiile edilului-șef.

„Votați Leca, șeful hoților din zonă!”

Au trecut patru ani, spune primarul din Întorsura Buzăului, de când au apărut postările jignitoare pe Facebook. Mesajele le-a găsit pe profilul Primriei și pe un grup local de pe rețeaua de socializare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Leca Bancila, primarul din Întorsura Buzăului: „Când poți spune despre cineva că este hoț, ai obligația să demonstrezi.”

Primarul a scos la imprimantă toate postările de care s-a simțit jignit și s-a dus cu dosarul la Poliție. Polițiștii au identificat șase autori ai postărilor considerate de primar ofensatoare. Doi dintre ei au fost amendați.

Subinspector Radu Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna: „Amenzile au fost aplicate pentru că s-a constatat incidenta art. 2, pct. 1 din legea 61. Polițiștii au aplicat sancțiunile contravenționale în valoare de 200 de lei.”

Localnic: Dacă n-ar fi fost înjurii, n-are dreptul să amendeze, dar dacă sunt, fiecare să-și tragă faptele.

Localnică: Nu știu, normal e să posteze, dar altfel, în alt mod.

Cei doi localnici au plătit amenzile, dar le consideră nedrepte. Spun că primarul a folosit Poliția pentru a le limita dreptul la liberă exprimare.

sursa: digi24.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Din anul 2013 face parte din echipa Observatorul Prahovean. Spune că mai are multe lucruri de învățat, nu s-a plictisit și nu vrea să facă altceva.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg