copiielevighiozdane1-1492528933_80f03.jpg

Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în colaborare cu Primăria Orașului Techirghiol, au lansat astăzi proiectul-pilot ”Un ghiozdan relaxat”.

Scopul proiectului este acela de a oferi o alternativă de lucru elevilor, alternativă care să demonstreze că un ghiozdan poate să nu mai fie o povară pentru elevi.

În acest context, Liceul Teoretic Emil Racoviță Techirghiol avea cadrul necesar pentru implementarea unui astfel de proiect deoarece clasele sunt dotate cu table interactive, dulapuri personalizate pentru fiecare elev și există 50 de tablete.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În aceste condiții, părinții, elevii și cadrele didactice vor putea decide care va fi modalitatea de lucru agreată: fie vor păstra manualele acasă și la școală vor utiliza echipamentele specifice, fie vor lucra acasă cu tabletele și cărțile vor rămâne în sala de clasă, scrie Libertatea.ro.

Proiectul vizează, în primul rând, elevii claselor I-VII pentru care există deja manuale electronice, utilizabile cu ajutorul tablelor interactive.

În perspectivă se poate discuta despre o extindere a ariei de lucru și la clasele mai mari, acolo unde există disponibilitatea ca informaticienii din unitățile școlare să transpună manualele existente pe suport hârtie în format electronic.

sursa Libertatea.ro

foto cugetliber.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
editor
Mai multe despre autor și articolele sale
Din 2013, face parte din echipa noastră și este editor de știri pe domeniile de larg interes.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg