carte_identitate_4d960.jpg

Noua carte de identitate electronică va fi introdusă din 2021 și va avea dimensiunea unui permis de conducere, respectând astfel standardele impuse de Uniunea Europeană. Aceasta va conține fotografia persoanei, imaginea a două amprente și un certificat de autentificare digitală.

Potrivit Știrilor Pro TV, documentul, care va fi eliberat de la vârsta de 12 ani, nu 14 cât este în prezent, va avea inserat un cip electronic pe care vor fi stocate toate informațiile personale. 

Noua carte de identitate electronică va fi suficientă și pentru a interacționa online cu administrația publică. Pentru asta vom avea însă nevoie de un cititor de card care costă aproximativ 10 euro.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Practic, printr-un simplu click vom putea cere să ne înmatriculam mașina sau să ni se elibereze un certificat de cazier judiciar din fața calculatorului fără să ne mai deplasăm la ghișeu. Asta pentru că ne vom identifica doar cu ajutorul cip-ului de noua carte de identitate. Tot cu acest cip vom putea folosi cartea de identitate și pe post de card de sănătate.

Citește articolul integral AICI.

sursa foto: captură Știrile Pro TV

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg