Încep interviurile pentru conducerea Parchetului General

0
354885_6f3fc.jpg

354885_6f3fc.jpg

Sunt opt candidați în cursa pentru șefia Parchetului General. Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat că procedura va fi transparent, dar va face mai mult decât cere legea.

Cătălin Predoiu: „Este o procedură transparentă, facem mai mult decât ne cere legea, dar am optat pentru această manieră de a desfășura interviurile pentru a da încredere că încercăm să evaluăm toate fațetele profesionalismului, echilibrului, capacității de a conduce sisteme publice ale candidaților, cooptând în comisia de interviu mai specialiști care să vină cu întrebări din diverse unghiuri de abordare în funcție de profesiile lor, în funcție de specializările lor, astfel încât să am o imagine cât mai completă asupra calităților pe care le au candidații înainte de a lua decizia eventuală de propunere.

Eu aș vrea să-i felicit pe toți cei care și-au asumat această responsabilitate de a candida, este un semn pozitiv, este un semnal de interes față de profesia lor. Important este adecvarea la funcţie. Dincolo de stăpânirea tehnicilor profesionale, forţa, echilibrul, viziunea de ansamblu, toate trebuie luate în considerare.”

Interviurile pentru desemnarea şefului Parchetului ICCJ, funcţie la care aspiră opt candidaţi, încep marţi şi se desfăşoară timp de două zile, fiind urmate de cele pentru conducerile DNA şi DIICOT. 

sursa declarații digi24

354885_042d8.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău