Sute de monede vechi au fost descoperite într-o localitate din Dâmbovița – FOTO

0
monede-gasite_92840.jpg

monede-gasite_92840.jpg

Descoperirea a fost făcută de mai multe persoane care au efectuat activități de detecție și săpare a solului pe raza localității Săbiești, județul Dâmbovița.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, însoțiți de un criminalist și de doi arheologi de la Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște, au acordat, luni sprijin reprezentanților Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Dâmbovița pentru a intra în posesia a peste 980 de monede.

Monedele au fost descoperite de mai multe persoane care, împreună cu un bărbat din București, au efectuat activități de detecție și săpare a solului pe raza localității Săbiești. 

„Din primele verificări se pare ca monedele datează din perioada 1500-1600 d. Ch si ar fi de origine spaniolă, românească, poloneză și turcă. Persoanele în cauză sunt deținătoare legale de detectoare de metale”, a precizat IPJ Dâmbovița.

Interesat este faptul că locul unde au fost descoperire monedele metalice acesta nu face parte din categoria siturilor arheologice. 

monede-gasite_51eb4.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău