bebe_070c4.jpg

O asistentă din Sălaj este cercetată penal, după ce procurorii au descoperit că, în urmă cu şase ani, şi-a abandonat fetiţa nou-născută, pe un tomberon, în Oradea.

Totul a început în ianuarie 2013, atunci când un bărbat din Oradea a sunat la 112 şi a anunţat că a găsit un bebeluş abadonat pe un tomberon, lângă un bloc de pe strada Slatinei.

Fetiţa, în vârstă de aproximativ două săptămâni, a fost internată în spital, acolo unde medicii au tratat-o pentru pneumonie, apoi a fost luată în grija Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) de unde a fost adoptată de o familie din Oradea.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În tomna acestui an, mama biologică s-a căsătorit şi s-a prezentat la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Zalău pentru eliberarea unei noi cărţi de identitate. Funcţionarii au descoperit că femeia figura ca având un copil, motiv pentru care i-au cerut certificatul de naştere al fetiţei. Tânăra a negat că ar fi născut, iar funcţionarii au anunţat Poliţia.

Procurorii au demarat o anchetă şi astfel au aflat că tânăra proaspăt căsătorită este femeia care, în 2013, şi-a abandonat fetiţa în Oradea. La acea vreme, tânăra era elevă în ultimul an la Colegiul Silvania din Zalău şi îşi ascunsese sarcina de familie, prieteni, colegi şi profesori, notează ebihoreanul.ro.

În prezent, femeia a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj, este asistentă medicală şi s-a angajat în străinătate.

Procurorii continuă ancheta, femeia fiind cercetată pentru rele tratamente aplicate minorului, infracţiune pentru care riscă până la şapte ani de închisoare.

sursa Ebihoreanul.ro

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
editor
Mai multe despre autor și articolele sale
Din 2013, face parte din echipa noastră și este editor de știri pe domeniile de larg interes.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg