etilotest-politie_eeedb.jpgUn bărbat din localitatea Bumbești, județul Gorj, a avut o surpriză extrem de neplăcută în momentul în care a fost oprit de polițiști și testat în vederea stabilirii alcoolemiei. Acestuia i-a ieșit valoarea de 0,03 mg/l alcool în aerul expirat. Rezultatul nu a fost cauzat de vreo băutură alcoolică, ci de apa de gură folosită de bărbat.

Contrariat de rezultat, dar și pentru că și-a dorit să le demonstreze polițiștilor că are dreptate, gorjeanul a mers imediat la spital cu agenții de la rutieră, unde i s-au recoltat probe de sânge, iar rezultatul făcut de un laborator de specialitate a indicat valoarea zero.

Daniel este inginer şi spune că a fost nevoit să piardă mai multe zile şi să achite diferite sume de bani, deşi era nevinovat.  Bărbatul fusese oprit în trafic pentru că ar fi depășit viteza legală pe un drum european.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„I-am solicitat agentului să-mi prezinte însă înregistrarea care atestă viteza cu care am circulat. Acesta, vizibil iritat, mi-a comunicat că înregistrarea o prezintă doar la solicitarea instanţei de judecată. Ulterior, vizibil iritat, mi-a solicitat să mă supun testării cu alcooltestul.

Am acceptat fără nici o reţinere ştiind că nu am consumat băuturi alcoolice. În urmă testării mele mi-a comunicat că a rezultat o valoare de 0,03 mg/l alcool în aerul expirat. Bineînţeles fără să-mi arate vizual citirea aparatului. I-am explicat agentului că nu consumasem băuturi alcoolice de aproximativ o lună de zile şi că, probabil, rezultatul este determinat de apă de gură Listerine pe care o folosesc zilnic. De altfel, de la momentul la care folosisem acest produs nu trecuseră nici zece minute. I-am explicat agentului de poliţie că nu am consumat alcool, sincer nici nu l-am crezut, şi am cerut să-mi arate aparatul de testat şi să-mi dea posibilitatea să mai suflu încă odată. Mi-a explicat că singură soluţie de a-mi arăta nevinovăţia este de a merge la spitalul orăşenesc Bumbeşti-Jiu, să-mi fie recoltate probe biologice“, menţionează șoferul în plângerea depusă la Judecătoria Târgu Jiu împotriva sancţiunii și citată de adevărul.ro

Pentru a-și dovedi nevinovația, omul a fost pus pe drumuri, între laboratoare de analize, ghișee și instanța de judecată.
A circulat aproximativ o lună de zile cu o dovadă, după care, în urma rezultatelor de laborator, i s-a eliberat permisul de conducere. Coşmarul nu s-a terminat aici. El trebuie să mai meargă în instanţa de judecată, pentru a se apăra, pentru a anula sancţiunea primită.

Această situație nu este singulară. Mai mulți șoferi s-au trezit cu rezultate pozitive la verificările cu etilotestul după ce consumaseră bomboane cu alcool, cornuri cu șampanie, siropuri de tuse etc. De asemenea, recent un șofer acuzat că ar fi condus sub influența drogurilor s-a văzut nevoit să întreprindă o serie de acțiuni pentru a demonstra că ar fi luat doar paracetamol. Vezi detalii despre șoferul „drogat“ cu paracetamol.

Foto cu caracter ilustrativ

etilotest-politie_86792.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg