Atenționare pentru traficul rutier. Recomandarea Poliției

0
meteo-ploi-trafic_95031.jpg

meteo-ploi-trafic_95031.jpg

Chiar dacă duminică dimineață nu au fost semnalate evenimente rutiere care să impună oprirea circulației pe drumurile naționale sau pe autostrăzi, Centrul Infotrafic a lansat un set de recomandări pentru conducătorii auto având în vedere că traficul se desfășoară, pe principalele artere, în condiții de carosabil umed.

„Traficul rutier se desfășoară în condițiile unui carosabil umed, pe principalele artere rutiere fiind semnalate precipitații sub formă de ploaie, iar în zona montană, precipitații mixte și zăpadă”, a precizat Centrul Infotrafic.

Pentru reducerea riscului rutier, polițiștii recomandă conducătorilor auto adaptarea vitezei la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos și să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale.

„Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, mai precizează Centrul Infotrafic.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău