meteo-ploi-trafic_95031.jpg

Chiar dacă duminică dimineață nu au fost semnalate evenimente rutiere care să impună oprirea circulației pe drumurile naționale sau pe autostrăzi, Centrul Infotrafic a lansat un set de recomandări pentru conducătorii auto având în vedere că traficul se desfășoară, pe principalele artere, în condiții de carosabil umed.

„Traficul rutier se desfășoară în condițiile unui carosabil umed, pe principalele artere rutiere fiind semnalate precipitații sub formă de ploaie, iar în zona montană, precipitații mixte și zăpadă”, a precizat Centrul Infotrafic.

Pentru reducerea riscului rutier, polițiștii recomandă conducătorilor auto adaptarea vitezei la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos și să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, mai precizează Centrul Infotrafic.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg