Patru bărbați au rămas fără mașină și fără câini, după ce au participat la o partidă de vânătoare ilegală în Argeș – FOTO

0
foto-caine-braconieri_a3272.jpg

foto-caine-braconieri_a3272.jpg

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș au reținut, vineri noapte, doi bărbați, unul în vârstă de 49 de ani, din Săpata, și altul în vârstă de 31 de ani, din Bradu, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului au depistat, vineri noapte, în trafic, pe raza comunei Săpata, un autoturism în care se aflau patru bărbați, trei câini din rasa ogar și cadavrul unui căprior.

„Din cercetări s-a stabilit faptul că cei patru, pe timpul nopții, ar fi braconat un exemplar din specia căprior, folosind câini din rasa ogar, dintr-un fond cinegetic de pe raza localității Săpata. Polițiștii au indisponibilizat autoturismul folosit la braconaj și au predat ogarii, în custodie, la Adăpostul de câini de la Smeura”, a precizat IGPR.

După administrarea probatoriului, doi dintre cei patru bărbați au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”..

„Au crezut că e o alternativă pentru masa de sărbători…să înlocuiască porcul, în meniul de Crăciun, optând pentru carnea de căprioară. Nutriționiștii spun că e o alegere bună. Dar braconajul are repercusiunile lui”, a fost remarca postată pe pagina de Facebook a Poliției Române.

vanatoare-alternativa_5cac1.jpg

Sursă foto: Facebook – Poliția Română

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău