Premierul Ludovic Orban a cerut demiterea unor șefi de instituții, în cazul navei încărcate cu peste 14.000 de oi

0
nava-oi_77c54.jpg

nava-oi_77c54.jpg

Premierul Ludovic Orban a criticat, joi, la începutul ședinței de Guvern, modul în care autoritățile au reacționat pentru salvarea oilor transportate cu vasul care s-a răsturnat în largul Portului Midia. 

Lipsa unor măsuri rapide pentru salvarea oilor de pe vasul care s-a înclinat din cauza încărcăturii a fost catalogată de premierul Ludovic Orban ca fiind o dovadă de „incapacitate” din partea reprezentanților din teritoriu.

Citește și: 14.600 de oi în pericol de moarte, în portul Midia, după ce un vas s-a răsturnat. Echipajul a fost salvat (VIDEO)

„Nu vreau să treacă acest eveniment fără ca aceia care nu și-au făcut datoria să fie demişi din funcții. Din acest motiv, îi cer ministrului de interne să analizeze acțiunea prefectului, a comandamentului pentru situații de urgență, iar domnului ministru al transporturilor să pună la punct toate măsurile care se impun – şi aici v-am vorbit despre aceste măsuri. Sunt responsabili acolo care nu şi-au făcut datoria şi care trebuie să fi demiși. Nu e aici noul președinte al Autorității Naționale Sanitar Veterinare, domnul Robert Chioveanu. Trebuie să știți că am luat decizia de a-l desemna pe Robert Chioveanu și de a-l trimite la fața locului, pentru că cel care avea delegate atribuțiile, respectiv vicepreședintele Ciutac și cu directorul Direcției Sanitar Veterinare, nimeni altul decât fostul președinte al ANSVSA, pe care l-am demis, au torpilat aproape integral intervenția și mai ales măsurile care ar fi trebuit luate imediat în situația respectivă. Este inadmisibil ca medici veterinari voluntari, ai organizațiilor neguvernamentale, să se implice în salvarea oilor de pe vas, iar în ceea ce privește procedurile care trebuia derulate prin lege, ca obligație legală, Direcția Sanitar-Veterinară să nu aibă capacitatea să asigure o permanență în schimburi de minim trei-patru medici, iar acest lucru să se producă numai după intervenția expresă a unui secretar de stat de la Ministerul de Interne, care a fost trimis în mod special de ministrul de Interne. Evident, îi voi cerere domnului președinte Robert Chioveanu să facă rapid o anchetă și să demită conducerea DSV; și nu numai să demită conducerea DSV, dar să verifice cu mare atenție legalitatea tuturor operațiunilor care s-au desfășurat acolo”, a anunțat Ludovic Orban, premierul României.

Incidentul a avut loc pe 24 noiembrie și, după patru zile, autoritățile au anunțat că au reușit să salveze doar peste 200 de oi. 

Foto: foto Ziua de Constanța

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău