Pădurarii vor avea dreptul să folosească arme letale și vor primi 5 salarii la pensionare

0
padurar-executat-in-stil-mafiot-de-hotii-de-lemne-in-maramures-barbatul-a-fost-impuscat-in-spate-cu-620309_cf0c9.jpg

padurar-executat-in-stil-mafiot-de-hotii-de-lemne-in-maramures-barbatul-a-fost-impuscat-in-spate-cu-620309_cf0c9.jpg

Camera Deputaților a adoptat astăzi un proiect de modificare a ordonanței de urgență privind statutul personalului silvic, astfel încât pădurarii cu atribuţii de pază să fie dotați cu armament de serviciu, letal sau neletal.

„În exercitarea atribuțiilor de serviciu, personalul silvic cu atribuții de paza fondului forestier național, a fondului cinegetic național, a fondului piscicol și a ariilor naturale protejate are statut special, este dotat cu armament de serviciu letal sau neletal, după caz, și poate face uz de armă, în condițiile reglementărilor privind regimul armelor și munițiilor”, se arată în modificarea adusă articolului 23 (1) din OUG privind Statutul personalului silvic.

Personalul silvic poate face uz de armă pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu, în condiţiile legii, potrivit digi24.ro.

O altă modificare menţionează că personalul silvic pensionat la vârsta standard beneficiază de o gratificaţie egală cu minimum 5 salarii brute pe ultima lună de activitate, suportată de angajator, potrivit g4media.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău