Un medic de familie a descoperit zeci de falși pensionari pe motiv de boală. Ancheta, preluată de DNA

0
dna_44172200_a7bde.jpg

dna_44172200_a7bde.jpg

O ancheta DNA dezvaluie ca 80 de persoane din Cluj ar fi platit unor medici sume de bani cuprinse intre 1.000 si 1.600 de lei pentru a iesi la pensie din motive medicale. Mai multi de jumatate dintre falsii bolnavi au fost trimisi deja in judecata, unii au recunoscut acuzatiile, iar altii sunt cercetati in continare.

Potrivit anchetatorilor, cele 80 de persoane care ar fi beneficiat de pensii de invaliditate in acest caz ar fi adus o paguba statului de 300.000 de lei.

Un medic de familie dintr-o comuna din jurul orasului Cluj a observat ca mai multi pacienti pe care-i avea in evidente au solicitat si obtinut incadrarea in grad de invaliditate si s-au pensionat pe caz de boala. O pensie modesta, de aproximativ 500-600 de lei.

Asta dupa ce brusc, la inceputul anului 2019, mai multi sateni au inceput sa aiba probleme medicale endocrinologice, cei mai multi fiind diagnosticati cu „gusa micronodulara”, iar pe numele lor era emisa o decizie de incadrare in grad de invalidate, act necesar obtinerii pensiei de boala, emis de un medic din Cluj.

In actele medicale, satenii apareau ca au fost internati cateva zile intr-un spital si ca urmau un tratament cu „Euthyrox”, utilizat in tratamentul afectiunilor glandei tiroide.

Citește continuarea pe ziare.com

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău